24.01.2018

Transportplatform TimoCom slaat handen ineen met UTA

De IT-specialist integreert met het UTA-netwerk van tankstations meer POI in zijn trackingoplossing

(3)

De IT-specialist integreert met het UTA-netwerk van tankstations meer POI in zijn trackingoplossing

  • Het grootste transportplatform van Europa breidt het aantal digitale toepassingen uit
  • Routeplanning met 44.000 aangesloten tankstations in Europa
  • Tankstops voor 2,6 miljoen routes

Erkrath, 24 januari 2018 - met TimoCom kunnen op transportroutes nu ook tankstops worden ingepland. Het grootste transportplatform van Europa breidt het digitale aanbod aan diensten uit door de samenwerking met UNION TANK Eckstein (UTA), de aanbieder van mobiliteitsdiensten en tankpassen.

 

Er zijn in heel Europa 44.000 tankstations aangesloten bij het mobiliteitsnetwerk van UTA. Hier kunnen vrachtwagenchauffeurs met de UTA-servicepas niet alleen tanken zonder contant geld, maar ook gebruikmaken van andere diensten, zoals dingen kopen voor onderweg. Deze tankstations worden vanaf nu als 'points of interest' (POI), dus als routepunt, in de routeplanning van TimoCom weergegeven. “We bieden onze klanten daarmee de mogelijkheid hun routes nog efficiënter en makkelijker te plannen”, zegt Gunnar Gburek, de woordvoerder van TimoCom.

 

De meer dan 120.000 TimoCom-gebruikers hebben via de calculatie- en trackingoplossing TC eMap® toegang tot het uitgebreide aanbod. Bij het plannen van de routes wordt al aangegeven waar de tankstations die bij het UTA-netwerk zijn aangesloten, te vinden zijn. Er worden per maand ca. 2,6 miljoen routes via TC eMap® berekend.

 

Vrachtwagenchauffeurs die via een smartphone of tablet op het TimoCom transportplatform hun route volgen, kunnen door één keer op het UTA-logo te drukken dat op de elektronische kaart wordt weergegeven, op elk gewenst moment informatie opvragen zonder hiervoor een extra app of extra software te moeten openen. Zo vinden chauffeurs in de mobiele eindapparaten onder andere actuele informatie over openingstijden, beveiligde parkeerplaatsen, tolpoorten, snelpompen en beschikbare soorten brandstof. Er zijn alleen in Duitsland al 12.000 tankstations bij het UTA-netwerk aangesloten.

 

“We moeten als aanbieder van mobiliteitsdiensten daar aanwezig zijn waar onze klanten zijn. En daarom is TimoCom als het grootste transportplatform van Europa de perfecte partner voor ons”, aldus Volker Huber, CEO bij UTA.

 

 

 

 

 

 

Persbericht downloaden
top