12.09.2016

Veranderingen in de logistiek

TimoCom en cloudaanbieder CenterDevice over digitalisering

(2)

De digitale transformatie lijkt niet meer te stoppen, maar wat betekent dit eigenlijk voor bedrijven en wat voor kansen en risico's brengt digitalisering met zich mee? Marcel Frings, Company Spokesman van TimoCom, en Marcel Milbrandt van cloudaanbieder CenterDevice bespreken dit onderwerp met elkaar.

 

TimoCom: Veel mensen weten niet precies wat digitalisering inhoudt. Hoe zou u digitalisering omschrijven?

CenterDevice: Digitalisering kan niet in één woord worden omschreven. Digitalisering zoals wij die nu kennen is veel meer dan alleen de overgang van papieren naar digitale documenten zoals PDF-bestanden of afbeeldingen en foto's. Digitale transformatie is niet alleen een technologische vooruitgang, door digitalisering verandert de maatschappij en ook de economie op bijna alle vlakken. Digitalisering is integratie, bijvoorbeeld online winkelen of altijd bereikbaar zijn voor vrienden en familie.

 

TimoCom: Wat heeft digitalisering met name voor kleine en middelgrote bedrijven voor voordelen?

CenterDevice: Veel bedrijven hebben op papieren documenten gebaseerde processen die ook op hun manier efficiënt zijn. Maar waarom wordt hier niets aan veranderd? Dat ligt er voor een groot deel aan dat het begrip 'digitalisering' vaak samenvalt met onzekerheid en angst voor het onbekende. Nieuwe processen moeten hierdoor vereenvoudigd en makkelijker worden, niet moeilijker. Het is vandaag de dag echt niet nodig om er bang voor te zijn.

TimoCom: U zegt in een van uw blogposts dat u geen bijlagen meer verstuurt via e-mail? Waarom niet?

CenterDevice: Hier zijn veel redenen voor. Bijvoorbeeld de beperking van de grootte van bijlagen bij e-mails. Ik kan ze misschien nog versturen maar de ontvanger kan ze misschien helemaal niet ontvangen. Maar de belangrijkste reden voor ons is de veiligheid. E-mails worden onversleuteld verstuurd. Ik weet daardoor niet of de e-mails onderweg zijn onderschept, gelezen of in het ergste geval zelfs zijn gewijzigd! Als bedrijf moet er dus worden gezorgd voor een veilige en eenvoudige oplossing voor het uitwisselen van bestanden.

 

TimoCom: Over gegevensbeveiliging gesproken: niemand wil zich zorgen hoeven te maken om de veiligheid van zijn gegevens en documenten. Welke richtlijnen zijn hiervoor in Duitsland?

CenterDevice: De Duitse wet op de gegevensbescherming is een van de strengste in Europa. Persoonsgegevens worden heel goed beschermd. Als er bij zakelijke communicatie gebruik wordt gemaakt van een cloudopslagdienst voor het uitwisselen van bestanden, is hier bijna altijd sprake van contractuele gegevensverwerking conform paragraaf 11 van de Duitse wet op de gegevensbescherming. Een cloudaanbieder dient dus een overeenkomst aan te gaan met zijn klanten.

TimoCom: Wat doet uw bedrijf op het gebied van veiligheid en waarmee onderscheidt CenterDevice zich van andere cloudaanbieders?

CenterDevice: Ons bedrijf onderscheidt zich door op een betrouwbare manier met de documenten en gegevens van onze klanten om te gaan. Wij maken daarbij gebruik van een bijzondere versleutelingsarchitectuur. De computercentra van CenterDevice staan alleen in Duitsland. Zo kunnen we garanderen dat de strenge Duitse richtlijnen inzake gegevensbescherming worden nageleefd. Dit is onze strategische koers en dat zal ook zo blijven. Als een van de eerste cloudopslagaanbieders voor bedrijven zijn we momenteel bezig met certificering van de Duitse federale dienst voor veiligheid in de informatietechnologie en CenterDevice zal waarschijnlijk nog dit jaar een BSI-certificaat krijgen.

TimoCom: Wat zijn uw vooruitzichten op het gebied van digitalisering?

CenterDevice: Er is bij digitalisering geen weg terug, we zitten er middenin. We raden elk bedrijf aan om zich bezig te houden met digitalisering, ervoor open te staan en digitalisering te zien als een kans. Want: 'wie niet met de tijd meegaat, loopt achter!'

 


Meer informatie over TimoCom vindt u op www.timocom.nl.

Persbericht downloaden
top