16.06.2015

Vrachtbeurs TimoCom onderscheiden

TC Truck&Cargo® ontvangt BME keurmerk

(1)

Erkrath, 16-06-2015 – De in Europa marktleidende vracht- en laadruimtebeurs TC Truck&Cargo® van TimoCom is met het BME-keurmerk voor „transportinkoop“ onderscheiden. Het is reeds het tweede TimoCom product dat door BMEnet GmbH, een dochteronderneming van de „Bundesverband Materialwirtschaft, Einkauf und Logistik e.V.“ is gecertificeerd.

„Wij zijn bijzonder blij met de BME-onderscheiding, want die bewijst dat de TimoCom vrachtuitwisseling TC Truck&Cargo® niet alleen scoort met de veelzijdigheid van z'n aanbod, maar vooral ook door kwaliteit. Een combinatie, die op de markt voor vervoersplatformen uniek is“, stelt Marcel Frings, Chief Representative van TimoCom. Omdat het platform voor de spotmark al een tijdje ook voor productie- en handelsondernemingen uit heel Europa toegankelijk is, had BMEnet GmbH, bij wie het keurmerk primair berust, TC Truck&Cargo® aan de hand van een objectieve en gestandaardiseerde criteria aan een beoordeling onderworpen.

Met als resultaat: De vracht- en laadruimtebeurs TC Truck&Cargo® biedt transportdienstverleners en opdrachtgevers extra businessmogelijkheden en helpt bij de optimalisatie van de capaciteitsbenutting door middel van transportinkoop. Op die manier worden dure lege ritten vermeden. En daarvan profiteert ook het milieu. Aanvullend hierop biedt TC Truck&Cargo® bovendien tal van extra's en slimme hulpfuncties, die het dagelijkse werk van de TimoCom klanten vergemakkelijken“, motiveerde BMEnet GmbH. de onderscheidingsverlening.

Concreet betekent dat: Als verladende bedrijven een efficiënt softwaresysteem voor hun logistiek zoeken, dan vinden ze in TimoCom een kwaliteitsgekeurde en markttransparante provider.

 

TimoCom tweevoudig gecertificeerd

Met het keurmerk voor TC Truck&Cargo® is TimoCom Soft- und Hardware GmbH als bedrijf nu al voor de tweede keer onderscheiden in de categorie „Software en platform“. Eerder namelijk was TC eBid®, het het online-platform voor europawijde transportaanbestedingen reeds aan een keuring onderworpen. Het draagt sinds 2010 het BME-keurmerk „Vrachtinkoop“. Ook hier verwijst de BME naar de hoge efficiëntie, gebruikersvriendelijkheid en verhoogde markttransparantie.

 

BMEnet kwaliteitskeurmerk: Gekeurde kwaliteitsstandaards

Het keurmerk van BMEnet GmbH wordt verleend aan integratieve software- en platformoplossingen voor optimalisatie van inkoop en logistiek. De keuring is gebaseerd op gestandaardiseerde en neutrale criteriacatalogi met duidelijk omschreven eisen. Tegen deze achtergrond wordt de markt bij de keuze van softwaresystemen transparanter gemaakt. Gebruikers hebben de zekerheid dat de aangeschafte software voldoet aan streng gecontroleerde kwaliteitsnormen. Omgekeerd kunnen de bekroonde aanbieders de kwaliteit van hun producten betrouwbaar tegenover hun klanten aantonen.

 

Meer informatie over TimoCom en BME vindt u op www.timocom.nl of www.bme.de.

Persbericht downloaden
top