De uitdaging van Sejer & Sønnichsen A/S: retourvrachten vinden tussen Seeland en Jutland 

Onlangs werd Sejer & Sønnichsen A/S onderscheiden als een van de meest succesvolle internationale ondernemingen in Zuid-Denemarken. Daartegen was de start meer dan 70 jaar geleden nog bescheiden: Sejer Pedersen, een van de eigenaren van het bedrijf, leverde aanvankelijk melk en boter uit voor de plaatselijke zuivelfabriek in Fodgerup. In de loop der jaren expandeerde het bedrijf naar heel Denemarken en andere delen van Europa. Een van de voordelen van Sejer & Sønnichsen A/S is dat het bedrijf in haar vrachtwagentrailers alle soorten vracht kan transporteren. Dit opent een uitermate brede bedrijfssector voor de logistieke dienstverlener. Een ander kenmerk van de bedrijfsfilosofie is het thema duurzaamheid. "Duurzaamheid is belangrijk in ons bedrijf. Ik ben zelf opgegroeid in Zuid-Jutland en voel me hier zeer verbonden met de natuur", aldus Nicolai Sune Nielsen, een van de eigenaren van het bedrijf. Daarom is het bedrijf zich bewust van de uitwerkingen van logistiek op het milieu. Zo behoort het transport van afval eveneens tot het dienstenspectrum van Sejer & Sønnichsen A/S. Een andere consequentie is het doel om loze ritten te vermijden. 

Dat laatste bleek voor het lidmaatschap bij TIMOCOM een constante uitdaging. Het was vooral gecompliceerd om retourvrachten te vinden tussen Seeland en Jutland. Een typische situatie in de vervoerswereld: vaste ritten, maar geen bijpassende retourvrachten. 

Uitdagingen 

  • Lege ritten reduceren
  • De tijd aan de telefoon voor het organiseren van retourvrachten reduceren

Resultaten

  • Lege ritten werden gereduceerd.

  • Snelle reactie via de TIMOCOM-Marktplaats

De oplossing van TIMOCOM: snel retourvrachten vinden via Europa's marktplaats voor het goederenvervoer over de weg

Sinds Sejer & Sønnichsen A/S is toegetreden tot een van de grootste Europese netwerken voor het goederenvervoer over de weg, kunnen indien nodig ook ad hoc retourvrachten worden georganiseerd. Men waardeert vooral dat TIMOCOM een goed overzicht biedt van beschikbare vrachtaanbiedingen in elk land. "De marktplaats helpt bij de bezetting van ons eigen wagenpark. Bovendien reduceren we daardoor loze kilometers. Hier gaan rendabiliteit en duurzaamheid hand in hand", aldus Nicolai Sune Nielsen. Daarbij kan de personele bezetting ook beter worden ingedeeld. "Vroeger verloren we veel tijd met het bellen van potentiële klanten. Dat gaat nu veel beter en makkelijker, omdat we hier dankzij TIMOCOM veel manuren konden besparen. Daarvoor kunnen we ons nu concentreren op constructievere werkzaamheden", vervolgt Sune Nielsen.

Over Sejer & Sønnichsen A/S

Het familiebedrijf Sejer & Sønnichsen A/S is een expeditiebedrijf met een indrukwekkende geschiedenis van meer dan 70 jaar. Sinds de fusie in 2015 is het bedrijf flink gegroeid. Met meer dan 50 vrachtwagens bewegen ze goederen tussen Denemarken, Zweden, Duitsland, Nederland, Finland en Polen. In 2023 had het bedrijf 49 medewerkers in dienst en werd het uitgeroepen tot een van de succesvolste ondernemingen in Zuid-Denemarken. Dit toont dat Sejer & Sønnichsen A/S niet alleen solide inkomsten genereert, maar ook belangrijke banen in de regio creëert. Onder leiding van Nicolai beleefde het bedrijf in de afgelopen jaren continu groei en succes; dat is echt een bewijs voor de competentie en de betrokkenheid van het hele team.

Image Pop-up - Sejer
Wilt u naast succesverhalen ook meer weten over logistiek?

Ontvang ons spannende logistieke nieuws dan rechtstreeks in uw inbox. Wees een van de eersten en profiteer van onze producten en updates.

top