Transportmarkt 15.12.2022
5

Vind transportopdrachten en voorkom lege ritten met 5 tips van TIMOCOM

New Content Item (1)


De juiste vracht vinden om lege ritten te vermijden kan een uitdaging zijn, ondanks het huidige hoge aanbod. Dit is waar TIMOCOM om de hoek komt kijken met het Smart Logistics System . Het staat voor optimalisatie van het capaciteitsgebruik en een efficiënt gebruik van de middelen.

"Ik wil transportopdrachten vinden." - Veel mensen kennen deze uitspraak; misschien heeft u hem vandaag ook gebruikt?

De verschillende manieren om lege ritten te voorkomen en de omzet te verhogen worden in de volgende 5 tips gepresenteerd.

Laten we samenwerken tegen het grote aantal kostenintensieve en milieuschadelijke lege ritten . Overtuig uzelf van de veelzijdigheid van TIMOCOM's Smart Logistics System in een vrijblijvende test:

Transportopdrachten krijgen: Hoe bereikt u uw bestemming?

Met deze 5 tips in het TIMOCOM-systeem kunnen zoveel mogelijk lucratieve transportopdrachten aan het einde van de werkdag worden overeengekomen:

 1. Vracht zoeken

De goederen zijn geleverd en je wilt niet leeg terugrijden. Een afgesproken transport valt weg, uw vrachtwagenstaat ongebruikt op het erf en veroorzaakt nog steeds lopende kosten.

In de vrachtapplicatie, een klein onderdeel van de TIMOCOM vrachtbeurs, filtert u individueel op de vracht die u kunt vervoeren. Naast diverse zoekmogelijkheden op het gebied van relaties alleen, zijn er nog meer zoekmogelijkheden beschikbaar in het uitgebreide zoekfilter. Een interessante vrachtaanbieding gevonden? Neem direct vanuit de vrachtofferte contact op met uw potentiële klant  en bereken de kosten van uw transport in de tool.

2. Laadruimte aanbieden

Het is vreemd, de meeste transportbedrijven zijn op zoek naar vracht, maar adverteren niet noodzakelijkerwijs met hun beschikbare vrachtruimte. De inspanning? Net zo laag als bij het zoeken naar vracht.

Vooral in tijden waarin het aantal ladingen groter is dan de vrije laadruimte kan uw vrachtwagenaanbod de aandacht trekken - en daarmee u als gekwalificeerde transportdienstverlener. Waar kun je laden, waar kun je heen, wat kun je dragen etc. - bied het aan. Denk er altijd aan: Verladers gebruiken de vrachtbeurs ook om hun goederen aan vervoerders door te geven en het chauffeurstekort op te vangen. U zult zeker dankbaar zijn om een geschikt voertuig te vinden. Waarom de uwe ook niet?

3. Zoek ladingen

"Eigenlijk zit ik al vol, maar er past nog wel een nagerechtje in." - Dit of iets dergelijks zou gezegd kunnen worden over het onderwerp "Extra lading". U hebt al een hoofdtransport geladen, maar u hebt nog laadruimte over.

Spontaan of periodiek - onder de vrachtaanbiedingen in het TIMOCOM-systeem vindt u niet alleen volle ladingen, maar ook deelladingen die u als extra lading kunt aannemen. U gaat hier op precies dezelfde manier te werk als bij het conventionele vracht zoeken. Het verschil is dat de route al vastligt door het hoofdtransport. Profiteer van de groeiende vraag naar goederen in partijgrootte 1. Door de veranderende behoeften van de klant en het sterk fluctuerende consumentengedrag worden kleine hoeveelheden goederen steeds populairder. Profiteer ervan - vul uw laadruimte en verhoog uw omzet.

4. Diensten promoten

Meer dan 50.000 geverifieerde bedrijven vormen het netwerk in het TIMOCOM-systeem. Bouw uw eigen netwerk van deze bedrijven. Hoe? Met slechts een paar klikken in het TIMOCOM systeem.

Als u goed beoordeeld wordt door uw klanten, zal dat alleen al meer klanten aantrekken. U kunt echter verder gaan dan deze standaard en uw diensten presenteren in uw bedrijfsprofiel. Naast contactgegevens kunt u ook veelgebruikte documenten uploaden, zodat u deze niet bij elke afspraak opnieuw hoeft op te sturen. Er is ook een plaats voor informatie over uw wagenpark, relaties en vervoerde goederen. U wordt nu voorgesteld als partner via de zoekfunctie in de profielen. Laat zien wat u kunt - adverteer uw bedrijf direct in het Smart Logistics System!

5. Gebruik offertes

Steeds weer leeg, altijd op zoek naar lading. Als u daar geen zin in hebt, zijn regelmatige ritten voor vaste klanten een goed idee. U raadt het al, er is ook daarvoor iets in het TIMOCOM-systeem.

In de toepassing Aanbesteding heeft u de mogelijkheid om contracten op langere termijn af te sluiten. Zowel verladers als expediteurs en vervoerders voeren hier regelmatig ritten in waarvoor zij een vervoerder zoeken. Ook vervoerder? Ja, want het kan zeker gebeuren dat er om verschillende redenen - zelfs op regelmatige basis - vrachtoverschotten ontstaan. U filtert de aanbestedingen volgens een soortgelijk principe als bij vrachtaanbiedingen en dient vervolgens uw bod in. De aanbesteder kiest uiteindelijk de dienstverlener. Wie weet heeft ook u binnenkort een vaste klant bij wie u een deel van uw lege ritten kunt compenseren.


Gewoonten veranderen, initiatief nemen, laadruimte ten volle benutten

Zoals u ziet, zijn er vele mogelijkheden om lege ritten en het is altijd raadzaam om het TIMOCOM-systeem als troef achter de hand te hebben. Het is cruciaal om niet te wachten op bestellingen, want er zijn veel dienstverleners.

Als u

  • niet alleen zoekt, maar ook adverteert,
  • betrouwbaar bent en positieve beoordelingen krijgt,
  • uw onderneming goed in het TIMOCOM-netwerk presenteert en
  • idealiter zorgt voor maximale transparantie, bijvoorbeeld door GPS-tracking of het volgen van zendingen,

bent u op de goede weg naar een optimaal gebruik.

Laten we samenwerken tegen het grote aantal kostenintensieve en milieuschadelijke lege ritten. Overtuig uzelf van de veelzijdigheid van TIMOCOM's Marketplace in een vrijblijvende test.

Ontvang relevante artikelen, waardevolle trends en exclusieve verslagen van logistiek experts!

 

Nieuwsbrief aanmelden

Pop-up image - Logistic
Logistieke trends en ontwikkelingen ontvangen?

Krijg de laatste logistieke trends en ontwikkelingen direct in uw mailbox. Profiteer daarnaast als eerste van de nieuwste productupdates.

top