13.02.2023
4

6 tips: Zo begint u succesvol aan het nieuwe boekjaar 2023

6 tips to start the year - NL

Nieuwjaarsvoornemens - wie kent ze niet? Terwijl we in ons privéleven besluiten gezonder te eten, meer te bewegen en onze tijd beter te benutten, is voor ondernemers de belangrijkste vraag: Wat kan in het nieuwe jaar worden geoptimaliseerd? Onze tips ondersteunen u bij een succesvolle start van het nieuwe jaar.

1. Kijk eens naar het afgelopen jaar

Aan het begin van het jaar is het de moeite waard om terug te kijken en het afgelopen jaar te evalueren. Wat ging er goed? Wat ging er mis? Waar kan het beter? Analyseer uw successen en mislukkingen. Zo kunt u nagaan welke maatregelen zinvol waren en welke u in het nieuwe jaar liever achterwege laat. Evalueer ook de branche en uw klantenbestand. Zijn er hier veranderingen? Al deze stappen helpen u om een volledig beeld te krijgen van de feitelijke situatie en zo de basis te leggen voor een succesvol boekjaar.


2. Uw doelen nastreven

Al aan het einde van het vorige boekjaar zou u doelen moeten hebben gesteld voor het nieuwe jaar. Als dat niet het geval is, laten we dan aan de slag gaan. De verzamelde inzichten van het afgelopen jaar zullen u helpen. Hoe preciezer u uw doelstellingen formuleert, hoe beter. Een voorbeeld: "We willen onze omzet met 25% verhogen". Deze precieze formulering helpt u om uw werkelijke succes achteraf te meten.

Zorg er ook voor dat uw doelstellingen realistisch zijn. Een blik op de huidige cijfers en de noodzakelijke maatregelen zal u helpen.


3. De juiste focus bepalen

Hoe goed uw strategie ook is, ze kan alleen werken als u zich concentreert op de essentie. Vraag uzelf dus af hoe u uw kostbare tijd goed kunt gebruiken en wat u zal helpen om uw bedrijf vooruit te helpen. Kleinere projecten met weinig nut kunnen zo worden geïdentificeerd en uiteindelijk worden geschrapt. Dit helpt u het gebruik van waardevolle middelen zoals tijd, geld en personeel te optimaliseren.


4. Meer tijd door digitale helpers

Digitalisering biedt bedrijven de mogelijkheid om tijdrovende processen te vereenvoudigen. Neem daarom de tijd om na te gaan welke van uw processen efficiënter kunnen worden gemaakt door het gebruik van software. Of het nu gaat om bedrijfsboekhouding, inkoop, marketing of personeelszaken - de markt biedt een breed scala aan digitale helpers voor elk gebied van het bedrijf.

Als vooral arbeidsintensieve transportprocessen uw tijd en geduld in beslag nemen, dan hebben wij precies wat u zoekt. Met de TIMOCOM Road Freight Marketplace bieden wij u de mogelijkheid om uw transportprocessen digitaal en centraal in één systeem uit te voeren, van de initiatie tot de ingebruikname tot de uitvoering van het transport.

Ontdek nu het uitgebreide en flexibele aanbod van TIMOCOM en maak uw logistiek klaar voor 2023!

5. Houd de trends in de gaten

Er duiken steeds weer nieuwe trends op die de maatschappij en ook de economie blijvend veranderen. Vanwege hun verstrekkende gevolgen moet u op de hoogte blijven van de huidige trends in de sector en de economie. Zo kunnen risico's en uitdagingen worden geïdentificeerd en kan de bedrijfsstrategie hierop worden afgestemd. Logistiekers en expediteurs die in 2022 op de markt wilden overleven, moesten flexibel reageren op talrijke veranderingen en crisissen. Om u door het komende jaar heen te helpen, hebben we de logistieke trends voor 2023 voor u samengevat in een blogartikel.

6. Motiveer uw medewerkers

Medewerkers die zich gewaardeerd voelen, zijn ook gelukkig. Versterk het gevoel van verbondenheid van uw werknemers met het bedrijf door ze te laten zien hoe belangrijk ze zijn voor uw bedrijf. Neem de tijd om met iedereen het afgelopen jaar door te nemen en stel samen nieuwe doelen voor het komende jaar. Dit is belangrijk omdat doelen alleen kunnen worden bereikt als ze van tevoren zijn gecommuniceerd.

Goed voorbereid het nieuwe jaar beginnen

Met de juiste instelling, optimisme en de juiste hulpmiddelen kunt u al aan het begin van het jaar de koers bepalen voor een succesvolle start van het nieuwe boekjaar.

Onthoud altijd dat tijd uw belangrijkste grondstof is. Gebruik hem daarom zo efficiënt mogelijk. Digitale oplossingen helpen daarbij. Hiermee comprimeert u tijdrovende werkprocessen en creëert u zo capaciteit voor andere belangrijke onderwerpen, bijvoorbeeld uw strategie, nieuwe trendmatige benaderingen of uw medewerkers.

Vooral in de logistiek schuilt nog veel potentieel om tijd te besparen. Met TIMOCOM Road Freight Marketplace kunt u uw hele transportproces snel en efficiënt afhandelen. U behoudt de controle over de zendingsstatus en u kunt opdrachten in slechts enkele minuten aanbieden en digitaal bewerken. Dankzij het partnerschap met JITpay is een betrouwbare en veilige betaling ook gegarandeerd.

Zet nu de eerste stap en ga met een vrijblijvende testperiode goed voorbereid het nieuwe jaar in:

Ontvang relevante artikelen, waardevolle trends en exclusieve verslagen van logistiek experts!

 

Nieuwsbrief aanmelden

Pop-up image - Logistic
Logistieke trends en ontwikkelingen ontvangen?

Krijg de laatste logistieke trends en ontwikkelingen direct in uw mailbox. Profiteer daarnaast als eerste van de nieuwste productupdates.

top