Transportmarkt 05.05.2021
3

Een succesverhaal | Hoe Egeplast de vrachtbeurs gebruikt

Snel en effectief de juiste transporteur vinden via digitale transportopdrachten

Een succesverhaal: Egeplast en TIMOCOM

Logistiek wordt steeds digitaler. Dit biedt grote mogelijkheden voor productie en handel die hun logistieke processen slank en efficiënt willen houden. Belangrijke onderdelen daarvan, zoals de gunning van opdrachten, kunnen digitaal en dus zeer snel worden afgehandeld. Lees in dit blogartikel hoe het middelgrote bedrijf Egeplast vracht digitaal toewijst en altijd precies de juiste expediteur voor u vindt.  

De oplossing voor voortdurend veranderende relaties

Wanneer in Praag een oude gasleiding tussen het historische stadscentrum en de rivier de Moldau moet worden vernieuwd, geeft men de opdracht aan Egeplast. De groep met 400 werknemers is Europa's grootste fabrikant van kunststofbuizen en heeft klanten in meer dan 30 landen. Het bedrijf, dat door de eigenaar wordt geleid, is gespecialiseerd in het transport van water, gassen en gegevens en voorziet nutsbedrijven en netwerkbeheerders van de nodige leidingsystemen. Of het nu gaat om Bordeaux, Hong Kong of Singapore - Egeplast produceert de vereiste kunststof buizen en levert ze waar de klant ze nodig heeft. Sinds twee jaar vertrouwt de onderneming op de verzending van uitzonderlijke goederen op de Vrachtbeurs van TIMOCOM - met succes.

De dispatching van de buizen, die tot 30 meter lang kunnen zijn, begint in de afdeling transportlogistiek in Greven. Daar coördineren zij transporten voor de speciale goederen met telescopische opleggers, open voertuigen of kraanwagens. De relaties zijn ook bijna altijd in beweging, zegt Markus Hollenhorst, logistiek manager bij Egeplast. "We moeten naar Norderney, naar Rügen of naar bergachtige gebieden. Locaties en te leveren producten veranderen bij elke bestelling.” Er moeten steeds weer nieuwe transportmiddelen worden gevonden, en dat maakt de toepassing Vrachten voor Egeplast zo aantrekkelijk . Het 24/7 producerende bedrijf gebruikt de spotmarkt om orders snel te verwerken en vrachten aan verschillende dienstverleners toe te wijzen.

Het ultieme op de markt

Voor de afwikkeling van de transportprocessen zweert het hoofd logistiek bij het netwerk van meer dan 45.000 klanten.

“Wij gebruiken het systeem van TIMOCOM om ritten uit te besteden aan expediteurs en onze eigen voertuigen niet te hoeven exploiteren", benadrukt Markus Hollenhorst. 

De juiste expediteur kan “uiterst snel worden gevonden en TIMOCOM is dan ook de ultieme op de markt voor deze behoeften.” De koppeling werkt bijna automatisch. “Als we een transportorder naar Frankrijk plaatsen, hebben we in minder dan een minuut berichten om de lading over te nemen" Elke dag kunnen 30 tot 50 vrachtwagens geladen en verzonden worden naar verschillende zakenpartners. Dit is een echt voordeel voor Egeplast. Door het grote aantal klanten in het TIMOCOM netwerk kunnen vrachten binnen zeer korte tijd worden toegewezen. Bovendien stelt het vrachtinvoersysteem klanten zoals het bedrijf uit Greven in staat hun zending zeer gedetailleerd aan te bieden, inclusief omvang, type, gewicht, plaats van vertrek en bestemming. Zo kunnen transportbedrijven worden gevonden die precies aan de eisen voldoen.

De toepassing Vrachten opent voor ons contacten die wij op deze manier niet op grote schaal zouden kunnen bereiken. Zo kunnen wij ladingen aanbieden, krijgen onze zakenpartners een order en kunnen wij lege ritten beperken. Dit creëert een win-win situatie."

Vind met zekerheid het juiste vervoer

"Toen ik 20 jaar geleden in de logistiek begon, werd veel werk via de telefoon gedaan. Vandaag verloopt het digitaal en gaat alles sneller." Hieruit blijkt eens te meer hoe belangrijk digitale oplossingen zijn geworden in het vervoersproces. Het gebruik van de toepassing Vrachten loont voor Egeplast. U kunt er zeker van zijn, vrachten

snel en flexibel te kunnen toewijzen.

Bedrijven uit productie en handel vertrouwen op de toepassing Vrachten. Wilt u ook geschikte partners vinden voor uw transportaanbiedingen in het TIMOCOM netwerk, test dan Europa's grootste vrachtbeurs vier weken lang gratis uit.

Nu inschrijven

Dit vindt u misschien ook wel interessant:

Vijf tips: Zo wordt logistiek een concurrentievoordeel voor industrie en handel

Verandert Corona de verwerking van betalingen in de logistiek?

Meer flexibiliteit, minder kosten: Efficiënte logistiek voor productie en handel

Keywords:
Ontvang relevante artikelen, waardevolle trends en exclusieve verslagen van logistiek experts!

 

Nieuwsbrief aanmelden

Pop-up image - Logistic
Logistieke trends en ontwikkelingen ontvangen?

Krijg de laatste logistieke trends en ontwikkelingen direct in uw mailbox. Profiteer daarnaast als eerste van de nieuwste productupdates.

top