Transportmarkt 24.08.2022
3

Logistiek zonder stress

Tips voor expediteurs en transporteurs om beter met stress om te kunnen gaan.

Het is een illusie: logistiek zonder stress. Voor vrachtvervoerders en expediteurs is het werk vrijwel altijd een race tegen de klok. En vooral in traditioneel drukke tijden, zoals de periode voor kerst, neemt de tijdsdruk in de logistiek toe. In dit blogartikel leggen we uit welke factoren in de logistiek tot stress kunnen leiden en geven we tips over hoe hiermee kan worden omgegaan – of hoe stress in het beste geval zelfs kan worden voorkomen.

Het is een illusie: logistiek zonder stress. Voor vrachtvervoerders en expediteurs is het werk vrijwel altijd een race tegen de klok. En vooral in traditioneel drukke tijden, zoals de periode voor kerst, neemt de tijdsdruk in de logistiek toe. In dit blogartikel leggen we uit welke factoren in de logistiek tot stress kunnen leiden en geven we tips over hoe hiermee kan worden omgegaan – of hoe stress in het beste geval zelfs kan worden voorkomen. Maar er zijn digitale hulpmiddelen die al bij het plannen van het transport voor minder stress zorgen.

 

Route- en wagenparkbeheer

In het goederenvervoer over de weg is vooral een goede planning van de ritten heel belangrijk. Maar door files kunnen de routeplanning van transportbedrijven of de laad- of lostijden van de verlader niet meer worden gehaald, wat bij iedereen tot stress leidt. De toepassing Routes & kosten op de TIMOCOM Marktplaats heeft een groot voordeel wat de routeplanning betreft. Want als de routeberekening optimaal is, kan er langer worden gepauzeerd en dus ontspannen en hebben chauffeurs minder tijdsdruk, de grootste oorzaak van stress. Door de samenwerking met Cargoclix kunnen gps-gegevens worden gebruikt om de verwachte aankomsttijd bij de laad- of losplaats door te geven. Het laden en lossen van de vrachtwagen kan zo beter worden getimed en onnodige wachttijden kunnen daardoor worden verkort. Dat zorgt ook bij het laad- en losbeheer voor ontspanning.

 

 

Transparant transport

TIMOCOM biedt de mogelijkheid om in de toepassing Tracking voertuiggegevens voor geselecteerde partners vrij te geven. Dat zorgt bij de chauffeur voor minder stress, want onderweg hoeft hij minder met de klant te communiceren. Er hoeft niet meer te worden nagevraagd waar de goederen blijven. En ook bij de expediteur en disponent zorgt dit voor minder stress, want zij weten waar het voertuig met de lading zich bevindt en kunnen de routes en het wagenpark vervolgens optimaal plannen. De gegevens over de geschatte aankomsttijd kunnen dan naar de klant of opdrachtgever worden doorgestuurd, zodat deze weet wanneer zijn goederen op de bestemming aankomen.

In elk beroep kan er sprake zijn van stress. Dan kunnen de juiste oefeningen en een goede organisatie uitstekende voorzorgsmaatregelen zijn. Niet alles is te voorspellen, maar door een goede planning kan wel al veel schelen. Digitale oplossingen zoals de TIMOCOM Marktplaats helpen vrachtvervoerders, expediteurs en opdrachtgevers hun werk veel efficiënter te coördineren.

Lees meer over de toepassing Routes & Kosten als ook u graag makkelijker routes wilt kunnen plannen.

Meer planningszekerheid krijgen

 

Meer interessante artikelen:

Transportbarometer laat meer dan 10 miljoen vrachten zien

De zeven meest gestelde vragen over incasso in de logistiek

Digitaal geleverd: laad- en losbeheer, eCMR en POD van de toekomst

Ontvang relevante artikelen, waardevolle trends en exclusieve verslagen van logistiek experts!

 

Nieuwsbrief aanmelden

Pop-up image - Logistic
Logistieke trends en ontwikkelingen ontvangen?

Krijg de laatste logistieke trends en ontwikkelingen direct in uw mailbox. Profiteer daarnaast als eerste van de nieuwste productupdates.

top