TIMOCOM 14.03.2021
2

Interview met TIMOCOM-expert:

daarom moet u het transportproces kennen

Philipp Schmidt, Strategic Product Manager bij het FreightTech-bedrijf TIMOCOM

Philipp Schmidt is als Strategic Product Manager bij TIMOCOM verantwoordelijk voor de langetermijnoriëntatie van het Smart Logistics System. Daarbij vertaalt hij de wensen van klanten niet alleen in strategieën, maar vertaalt hij complexe processen ook in makkelijke stappen.

TIMOCOM levert met een whitepaper over het transportproces een belangrijke bijdrage voor meer begrip tussen alle partijen in de transportlogistiek. Waarom deze stap eigenlijk al veel eerder moest worden gezet en welke meerwaarde dit voor de logistieke sector heeft, legt de Business IT'er in het volgende interview uit.

Volledige digitalisering en eenduidig begrip

Waarom moet de whitepaper over het transportproces worden gedownload?

Philipp Schmidt: Vooral om dezelfde taal te spreken en voor eenduidig begrip te zorgen. De markt is al complex genoeg. Laten we gebruikmaken

van de mogelijkheid om het proces wat makkelijker te maken. Ik ben van mening dat de volledige digitalisering van de transportlogistiek momenteel niet te wijten is aan ontbrekende technologieën, maar eerder aan onderling onbegrip – bijvoorbeeld door onvoldoende kennis van systemen. De individuele werkwijzen zijn op veel punten natuurlijk absoluut noodzakelijk. Maar als ze worden geabstraheerd, blijkt het vaak om dezelfde stappen en werkzaamheden te gaan. Deze moeten we samen weergeven en we moeten digitale oplossingen vinden. Daar heeft de transportlogistiek baat bij.

Over Philipp Schmidt:

Philipp Schmidt is Strategic Product Manager bij het IT- en FreightTech-bedrijf TIMOCOM dat het eerste Smart Logistics System voor Europa beheert. Al tijdens zijn onderzoek aan de Universiteit Duisburg-Essen heeft hij geconstateerd dat in de transportlogistiek veel behoefte is aan systeemoverkoepelende communicatieplatformen – en hij heeft innovatieve projecten op poten gezet. Bij TIMOCOM vertaalt de Business IT-er de wensen van klanten voor de software-ontwikkeling en begeleidt producten gedurende de hele levenscyclus. Het is zijn hoofddoel om productvisies voor het Smart Logistics System uit te werken en daarmee de volledige digitalisering van de transportlogistiek te bevorderen.

Ontvang relevante artikelen, waardevolle trends en exclusieve verslagen van logistiek experts!

 

Nieuwsbrief aanmelden

Pop-up image - Logistic
Logistieke trends en ontwikkelingen ontvangen?

Krijg de laatste logistieke trends en ontwikkelingen direct in uw mailbox. Profiteer daarnaast als eerste van de nieuwste productupdates.

top