U kunt nu uw transportprocessen en logistieke processen kort en eenvoudig vormgeven. Of u nu transportopdrachten zoekt, uitvoert of vergeeft, op onze TIMOCOM marktplaats, u vindt de juiste toepassing voor uw behoeften en digitaliseringsgraad.

Depotbenutting

De depotbenutting hangt allereerst af van de hoedanigheid van een opslaghal resp. opslagoppervlakte. Afhankelijk van het product dat daar bewaard moet worden, dienen de opslagruimten verschillend te zijn ingericht. Voor de opslag van gekoelde waren is bijvoorbeeld een opslagruimte met een koelsysteem vereist, zodat de goederen niet bederft. Wil men een extern archief aanleggen, dient een depothouder te worden gekozen, die een professioneel archiveringssysteem aanbiedt. Verder is het depotgebruik aan wettelijk voorgeschreven, veiligheidstechnische eisen gebonden. Zo kunnen bijvoorbeeld „explosieve stoffen“ alleen in depots worden bewaard, waar bepaalde veiligheidsafstanden tot woongebieden en verkeerswegen worden aangehouden. Hier gelden strenge richtlijnen. Depots moeten volgens specifieke voorschriften gebouwd en beveiligd zijn, om bepaalde goederen of waren te mogen opslaan. Voor een vakkundige opslag zorgt daarnaast vakkundig en geschoold personeel. De depotwerknemers zijn er voor verantwoordelijk dat de goederen correct in ontvangst genomen, uitgeladen en gecontroleerd worden. Bovendien moeten de opslagcondities zoals temperatuur en luchtvochtigheid zijn afgestemd op de opgeslagen goederen en producten. Om te allen tijde een goed overzicht te hebben, waar een bepaald artikel zich precies bevindt, wordt als belangrijk hulpmiddel opslagbeheersoftware ingezet.

Zie ook:

  • Opslagbeurs

    Een webgebaseerde opslagbeurs is een zoekmachine voor opslagruimte. Via deze beurs worden vrije opslagruimten en depotoppervlakken aangeboden. Aanbieders benutten dit platform voor presentatie van hun vrije capaciteiten, samen met alle relevante informatie.

Ontvang relevante artikelen, waardevolle trends en exclusieve verslagen van logistiek experts!

 

Nieuwsbrief aanmelden

Pop-up image - Logistic
Logistieke trends en ontwikkelingen ontvangen?

Krijg de laatste logistieke trends en ontwikkelingen direct in uw mailbox. Profiteer daarnaast als eerste van de nieuwste productupdates.

top