U kunt nu uw transportprocessen en logistieke processen kort en eenvoudig vormgeven. Of u nu transportopdrachten zoekt, uitvoert of vergeeft, in het Smart Logistics System van TIMOCOM vindt u de juiste toepassing voor uw behoeften en digitaliseringsgraad.

Opslaglogistiek

Opslaglogistiek is een deelgebied van de logistiek in bedrijven, die over eigen opslagvoorziening beschikken. Het betreft hier het systematisch opslaan en beheren van goederen in depots. Als hulpmiddelen voor het optimaliseren maken bedrijven gebruik van logistiek-software. Daarmee kunnen processen zoals inklaring, transport en opslag van goederen rationeler worden ingericht. Voor het onderdeel depotlogistiek is er zelfs een speciale opleiding: Een vakpersoneel voor opslaglogistiek. Deze personen zijn verantwoordelijk voor planning en organisatie Hun taak bestaat uit het in ontvangst nemen van goederen en deze te commissioneren, te verladen, te verstouwen, te transporteren en te verpakken. De opslag van goederen dient conform de toestand en eigenschappen (bijvoorbeeld vast, vloeibaar, explosiegevaarlijk, giftig, bederfelijk enz.) adequaat en vakkundig te geschieden. Tevens dienen er beladingsplannen en rittenplanningen te worden opgesteld, met inachtneming van de wettelijke voorschriften. Opslaglogistiek dient ertoe, de materiaal-, informatie- en waardestroom vanaf de inkoop tot aan de afzet te regelen en te verbeteren.

Zie ook:

  • Depotbenutting

    De depotbenutting hangt allereerst af van de hoedanigheid van een opslaghal resp. opslagoppervlakte. Afhankelijk van het product dat daar bewaard moet worden, dienen de opslagruimten verschillend te zijn ingericht. Voor de opslag van gekoelde waren is

Wordt industrie-insider

Ontvang regelmatig relevante artikelen, waardevolle vakartikelen en exclusieve verslagen van gebruikers!


Nieuwsbrief aanmelden

top