U kunt nu uw transportprocessen en logistieke processen kort en eenvoudig vormgeven. Of u nu transportopdrachten zoekt, uitvoert of vergeeft, in het Smart Logistics System van TIMOCOM vindt u de juiste toepassing voor uw behoeften en digitaliseringsgraad.

Tijdvenstermanagementsysteem

Het doel van een tijdvenstermanagementsysteem is lange wachttijden te vermijden. Zodat een expeditie of vervoerder bij een supermarkt lossen kan, moet hij een afspraak via de portal (tijdvenstermanagementsysteem) maken. Op het portaal, kunt u zien welke tijden bij de losplaats nog beschikbaar zijn (bijvoorbeeld 14:00-15:00 uur) en kan dit dan reserveren. Het is belangrijk dat de vervoerder op tijd voor de afspraak aanwezig is zodat hij meteen aan de beurt komt. Er kan korte wachttijden ontstaan. Als de bestuurder het tijdvenster niet na kan komen, omdat hij in de file staat of panne heeft, moet hij een nieuwe afspraak maken. Het is vergelijkbaar met de vliegtuigafhandeling. Luchtvaartmaatschappijen hebben "time slots", waarin een vlucht moet plaatsvinden. Anders verloopt het tijdvenster en dan kunnen strenge hoge straffen komen.

Zie ook:

  • Transportmanagementsysteem

    Eentransportmanagementsysteem (TM-System) is een tool voor de planning. Met een transportmanagementsysteem kan men opdrachten die van de verlader / producent binnenkomen bewerken en beheren. Hiermee worden touren en routes gepland. Op elk moment kan men

Wordt industrie-insider

Ontvang regelmatig relevante artikelen, waardevolle vakartikelen en exclusieve verslagen van gebruikers!


Nieuwsbrief aanmelden

top