De uitdaging voor Weerts: snelheid van communicatie, omzetverhoging door uitbreiding

De Weerts Group is een internationale logistieke dienstverlener die met een eigen wagenpark en omvangrijke magazijnen elke stap in de logistieke keten voor zijn klanten verzorgt. De uitdaging daarbij is om producten op het juiste moment op de juiste plaats en in de juiste kwaliteit af te leveren. Om aan de toenemende eisen van de supply chain te voldoen en met succes zijn ambitieuze uitbreidingstraject voort te zetten, moet het bedrijf transparant en toegankelijk zijn.

Weerts-WTC_profilepicture300x300


Fabrice Maréchal
key accountmanager 
bij Weerts

Uitdagingen 

  • Snelheid van communicatie met partners
  • Stijgende productie- en opslagkosten
  • Te weinig zakenpartners voor de geplande uitbreiding

Resultaten

  • Snelle offertes
  • Nieuwe zakenpartners voor het uitbreidingstraject
  • Verbeterde communicatie met partnerbedrijven en klanten

De oplossing van TIMOCOM: Weerts Groep vergroot logistiek succes dankzij snelle communicatie en slimme prijsvoorstellen

De Weerts Group heeft nu al meerdere jaren positieve ervaringen opgedaan met de marktplaats van TIMOCOM. Een functie die bijzonder goed in de smaak valt, is de mogelijkheid om direct prijzen voor te stellen. Dit maakt het veel eenvoudiger om ladingen te verkopen en versnelt de communicatie aanzienlijk. De Weerts Groep had ambitieuze plannen voor 2023. Er werden 20 nieuwe vrachtwagens en koelwagens aangeschaft om de aanwezigheid op de transportmarkt verder te vergroten. Daarnaast heeft de onderneming haar koelopslagcapaciteit uitgebreid, terwijl in Charleroi nieuwe opslagruimten werden gecreëerd voor voedingsmiddelen zoals chocolade, melk en fruit. 

"Zonder TIMOCOM zouden we de eerstkomende tijd waarschijnlijk alleen met onze bestaande partners hebben samengewerkt en hadden we niet kunnen uitbreiden", verklaart Fabrice Maréchal, key accountmanager bij Weerts.

weerts lager
WSC_Weerts_logo

Over de Weerts Supply Chain Group

De Weerts Supply Chain Group is een in België gevestigde, toonaangevende logistieke dienstverlener met meer dan 60 jaar ervaring in warehousing, transport en logistieke diensten met toegevoegde waarde. Door deze activiteiten te bundelen, is het bedrijf in staat om geïntegreerde end-to-end logistieke oplossingen aan te bieden. De Belgische Weerts Groep combineert traditionele waarden met knowhow van de nieuwste technologieën om de uitdagingen in de logistiek het hoofd te bieden. Het 400 medewerkers tellende bedrijf neemt ook haar maatschappelijke verantwoordelijkheid door bijvoorbeeld gebruik te maken van zonnepanelen en elektrische vrachtwagens. Bovendien heeft het bedrijf een multiculturele werkomgeving gecreëerd waarin ervaren medewerkers welkom zijn. Sinds de begintijd in de lokale transportsector heeft de Weerts Groep zijn diensten eerst naar de Benelux-landen uitgebreid en vervolgens naar Oost-Europa. Binnen een halve eeuw is het bedrijf uitgegroeid van een lokale leverancier van landbouwproducten tot een internationaal opererende groep die onder meer met blue chip-bedrijven samenwerkt.

Overtuig uzelf en probeer onze marktplaats gratis uit. Zo eenvoudig gaat dat:

top