Logistieke kennis 05.06.2023
4

5 redenen waarom u als transportbedrijf een vrachtbeurs zou moeten gebruiken

5 redenen voor het gebruik van een transportbedrijf

5 redenen waarom u als transportbedrijf een vrachtbeurs zou moeten gebruiken

Vrachtbeurzen bieden expediteurs en transportbedrijven de mogelijkheid om hun beschikbare transportcapaciteit aan te bieden en tegelijkertijd geschikte vracht te zoeken. Deze platforms worden nu op grote schaal gebruikt in de logistieke sector en bieden talrijke voordelen. Wij onthullen vijf redenen waarom u als transportbedrijf zeker met een vrachtbeurs moet werken!

U heeft al besloten gebruik te maken van een vrachtbeurs, maar bent nog op zoek naar de juiste aanbieder? Dan bent u bij TIMOCOM aan het juiste adres. Met het uitgebreide dienstenaanbod van de TIMOCOM-marktplaats optimaliseert u niet alleen uw transport- en logistieke processen, maar verhoogt u ook uw capaciteitsbenutting, vermijdt u lege ritten, opent u nieuwe markten en bespaart u kostbare tijd. Waar wacht u nog op?

1. Toename bezettingsgraad

Een van de grootste uitdagingen voor transportbedrijven is het optimaal benutten van hun transportcapaciteit . Een vrachtbeurs biedt transportbedrijven de mogelijkheid om hun capaciteitsbenutting te verhogen en zo hun bedrijf winstgevender te maken. Door de toegang tot een breed vrachtaanbod kan de transportcapaciteit snel en efficiënt worden benut. Een hogere bezetting maakt ook een betere planning, langlopende orders en stabiele zakenrelaties mogelijk en draagt zo bij tot de versterking van de marktpositie.

2. Vermindering van het aantal lege ritten

Lege ritten zijn een groot probleem in de logistieke sector. Zij kunnen een aanzienlijke invloed hebben op de winstgevendheid van een transportbedrijf , aangezien zij zowel de operationele kosten als de milieueffecten verhogen.

Door transportbedrijven en klanten op één platform te verbinden, kunnen lege ritten worden geminimaliseerd omdat de transportcapaciteit gemakkelijk en efficiënt kan worden aangepast. Door retourvrachten aan te nemen of samen te werken met andere transportbedrijven kunnen lege ritten worden vermeden, waardoor het milieu minder wordt belast en kosten worden bespaard.

3. Openen naar nieuwe markten

Met een vrachtbeurs kunt u snel en gemakkelijk nieuwe klanten en markten ontwikkelen. Dankzij het grote aantal vrachtaanbiedingen op het platform kunt u uw transportcapaciteiten ook in andere regio's en landen gebruiken. Zo kunt u uw bedrijf uitbreiden en nieuwe inkomstenbronnen aanboren.

4. Tijdsbesparing

De zoektocht naar de juiste vracht kan zeer tijdrovend zijn. Terwijl het proces vroeger gepaard ging met stapels papierwerk en talloze telefoontjes, kunnen transportbedrijven dankzij de mogelijkheid om vracht online te vinden en toe te wijzen tijd en middelen besparen.

Door processen zoals orderplaatsing, facturatie en documentatie te automatiseren, kunnen transportbedrijven hun workflows optimaliseren en hun efficiëntie verhogen. Hierdoor kunnen zij meer opdrachten aannemen en hun bedrijfskosten verlagen. In het algemeen helpen de tijdbesparingen transportbedrijven om zich beter te concentreren op hun kernactiviteiten en hun kostbare tijd effectiever te gebruiken.

5. Flexibiliteit

Het gebruik van een vrachtbeurs biedt transportbedrijven ook meer flexibiliteit bij het selecteren en aanvaarden van vrachtaanbiedingen. Via het online platform kunnen transportbedrijven kiezen uit verschillende vrachtaanbiedingen en deze accepteren of afwijzen op basis van hun behoeften en capaciteiten.

Dit geeft hen de mogelijkheid hun activiteiten en capaciteiten beter te plannen en aan te passen. Ze kunnen hun capaciteiten snel aanpassen aan de veranderende eisen van de markt zonder afhankelijk te zijn van langetermijncontracten. Dit draagt bij tot meer flexibiliteit en aanpassingsvermogen, wat leidt tot een hogere algemene rentabiliteit en een groter concurrentievermogen.


Conclusie

Het gebruik van een vrachtbeurs biedt transportbedrijventalrijke voordelen. U kunt uw capaciteitsbenutting verhogen, lege ritten vermijden, nieuwe markten ontwikkelen, tijd besparen en flexibel handelen. Naast de TIMOCOM-vrachtbeurs biedt de TIMOCOM-marktplaats u tal van andere toepassingen die u helpen uw bedrijf naar een nieuw niveau te tillen en uw winstgevendheid te verhogen.

TIMOCOM biedt een oplossing voor meer transparantie en een efficiëntere afhandeling van uw transport- en logistieke processen. Met talrijke toepassingen in de hele transportketen kunt u uw processen optimaliseren en de efficiëntie verhogen. Met behulp van de TIMOCOM-interfaces kunt u uw eigen transportmanagementsysteem naadloos in de TIMOCOM-marktplaats integreren en zo nog productiever werken. Deze integratie vergroot niet alleen de transparantie, maar vereenvoudigt ook aanzienlijk de samenwerking met zakelijke partners binnen het vervoersnetwerk.

Met TIMOCOM live shipment tracking weet u altijd waar uw zending zich bevindt dankzij realtime GPS-gegevens, een berekening van de Estimated Time of Arrival (ETA) en automatische statusberichten.

  • Geschikte transportaanbiedingen en -capaciteiten vinden - eenvoudig en snel
  • Digitale orderverwerking zonder papierwerk
  • Vermijding van congestie op het platform door uitgebreide tijdvenstercontrole
  • Optimalisatie van het voertuiggebruik
  • Vermindering van de administratieve lasten door het schrappen van meervoudige invoer van vervoersgerelateerde informatie
  • Vermijden van fouten door discontinuïteit van de media of handmatige invoer
  • Real-time informatie maakt vooruitplanning en controle van de transportketen mogelijk
  • De TIMOCOM-marktplaats maakt het mogelijk - Test het nu vrijblijvend en ontdek meer dan alleen een vrachtbeurs!

Ontvang relevante artikelen, waardevolle trends en exclusieve verslagen van logistiek experts!

 

Nieuwsbrief aanmelden

Pop-up image - Logistic
Logistieke trends en ontwikkelingen ontvangen?

Krijg de laatste logistieke trends en ontwikkelingen direct in uw mailbox. Profiteer daarnaast als eerste van de nieuwste productupdates.

top