Logistieke kennis 20.12.2023
6

Efficiënte vrachtwagen routeplanner nodig? Bespaar tijd en geld met slimme vrachtwagen routeplanning

Witte vrachtwagen (foto voor routeplanner artikel)

Routeplanning voor vrachtwagens kent vele uitdagingen. U moet rekening houden met milieuzones, tolwegen, viaducthoogtes, ADR-beperkingen en andere zaken waar automobilisten niet om hoeven te denken. Om tot een efficiënte routeplanning te komen is er dus meer nodig dan alleen vrachtwagennavigatie. In dit artikel ontdekt u de mogelijkheden van routeplanners voor vrachtwagens.


Dit artikel in 30 seconden

 • Routeplanning voor vrachtwagens is complex en vereist overweging van zaken zoals milieuzones, tolwegen, viaducthoogtes en ADR-beperkingen.
 • Routeplanners zoals die van TIMOCOM optimaliseren routes door rekening te houden met factoren uniek voor vrachtvervoer, zoals voertuiggrootte en -gewicht, ladingtype, rij- en rusttijden, tolwegen en milieuzones.
 • Routeplanners verhogen de veiligheid van chauffeurs door meer inzicht in de rij- en rusttijden en verbeteren de klanttevredenheid door tijdige leveringen.
 • Voordelen van vrachtwagenrouteplanners omvatten routeoptimalisatie, capaciteitsmaximalisatie, gebruik van slimme technologie, flexibele planning, en naleving van de wetgeving.
 • TIMOCOM biedt u een vrachtwagenrouteplanner die rekening houdt met vrachtwagenbeperkingen en tolwegen, volledige transportkosten berekent en realtime informatie biedt over wegwerkzaamheden, verkeersopstoppingen en de locaties van tankstations en garages.
 • Een efficiënte vrachtwagenrouteplanner zal helpen bij het verminderen van lege ritten, waardoor brandstofkosten worden verlaagd, de productiviteit van chauffeurs wordt verhoogd en de klantenservice wordt verbeterd.
 • Door integratie met de vrachtbeurs van TIMOCOM kunnen gebruikers ervoor zorgen dat er altijd een lading is voor de terugreis, waardoor inkomsten worden gemaximaliseerd en duurzaamheid wordt bevorderd door het verminderen van onnodige ritten.


Verschil tussen een vrachtwagenrouteplanner en truck navigatie

Een opvallend onderscheid bestaat tussen een vrachtwagen routeplanner en navigatiesystemen voor trucks. Beide zijn nuttige tools om uw route uit te stippelen, maar dienen verschillende doeleinden en bieden hun eigen unieke voordelen.

U kent navigatiesystemen als TomTom en Google Maps uit personenauto's die vooral dienen om een voertuig van punt A naar punt B te leiden. Rekening houdend met de verkeerssituaties, kortste route of de snelste route op een digitale kaart.

Een gespecialiseerde vrachtwagenrouteplanner, zoals die van TIMOCOM, stelt u in staat om routes tot in detail te plannen en te optimaliseren. Dit houdt niet alleen rekening met de kortste of snelste route, maar ook met specifieke factoren die uniek zijn voor het vrachtvervoer. Denk aan de grootte en het gewicht van de vrachtwagen, het type lading, rij- en rusttijden, maar ook aan zaken als tolwegen en milieuzones.

Het resultaat? U vermijdt routes die mogelijk ongeschikt of kostbaar zijn voor uw vrachtwagen en lading, waardoor de reistijd en de brandstofkosten aanzienlijk worden verminderd. Bovendien kunt u door het vermijden van tolwegen en milieuzones extra kosten vermijden die vaak niet worden meegenomen in een standaard routeplanning.

Veiligheid voor uw chauffeurs én betere klanttevredenheid

Verder kunnen vrachtwagen routeplanners helpen bij het respecteren van wettelijke rij- en rusttijden, waardoor boetes worden vermeden en de veiligheid van uw chauffeurs wordt verhoogd. 

En tenslotte zorgt een efficiënte routeplanning voor tevreden klanten. Door uw leveringen op tijd te laten aankomen, verhoogt u de klanttevredenheid en de kans op terugkerende klanten, wat uiteindelijk resulteert in een hogere winstgevendheid.

Staat u dus voor de keuze van navigatie en routeplanning? Neem dan de juiste afslag naar een efficiëntere en winstgevende toekomst met een vrachtwagenrouteplanner. Specifiek ontworpen om rekening te houden met uw unieke behoeften in de logistieke sector.  

Door te kiezen voor een vrachtwagenrouteplanner zoals die van TIMOCOM, kiest u voor een tool die uw specifieke logistieke behoeften begrijpt en aanpakt. Het gaat niet alleen om vrachtwagen-vriendelijke routes. Maar ook om het optimaliseren van het gehele proces, van planning tot levering. Dit leidt tot een hogere efficiëntie, lagere kosten, en uiteindelijk meer winst voor uw bedrijf.


Voordelen Routeplanner voor Vrachtwagens

 

 • Route Optimalisatie: Het efficiënt plannen van routes gaat brandstof besparen, de rijtijd verminderen en de CO2-uitstoot minimaliseren. Er zijn verschillende softwareoplossingen beschikbaar die u helpen met het optimaliseren van routes door rekening te houden met factoren zoals verkeer, afstand, reistijd en bezorgvoorkeuren van klanten.
 • Maximaliseer Capaciteit: Zorg ervoor dat elke rit zo vol mogelijk is om de hoeveelheid lege kilometers te minimaliseren. Dit kan betekenen dat u ladingen combineert die naar vergelijkbare bestemmingen gaan, of dat u ervoor zorgt dat u ladingen heeft gepland voor de terugreis.
 • Slimme Technologie: Gebruik moderne technologieën en slimme transport software om uw planning te ondersteunen. Dit zal u helpen met alles van het volgen van vrachtwagens tot het automatiseren van de planning en het beheren van de klantenservice. Real-time tracking helpt bij het snel oplossen van problemen en het efficiënt aanpassen van routes indien nodig.
 • Flexibele Planning: Het vermogen om snel aan te passen aan onverwachte gebeurtenissen. Denk hierbij aan verkeersopstoppingen, weersomstandigheden of last-minute wijzigingen in de vraag van de klant.
 • Wettelijke naleving: Zorg ervoor dat uw planning voldoet aan alle relevante wetten en voorschriften, zoals rijtijdregels en rusttijden. Dit kan helpen om boetes te voorkomen en zorgt ervoor dat uw chauffeurs veilig en gezond blijven.

In de dynamische wereld van transport en logistiek is de beste route plannen essentieel. Het draait allemaal om efficiëntie, tijdbesparing en kostenminimalisatie.


TIMOCOM routes & kosten


TIMOCOM onderscheidt zich door zijn veelzijdigheid en aandacht voor detail. Deze handige routeplanner neemt niet alleen vrachtwagenbeperkingen en tolwegen mee in de planning, maar berekent ook de volledige transportkosten. Daarnaast biedt het realtime informatie over wegwerkzaamheden, files en de locaties van tankstations en garages. De locatie van uw voertuig wordt geïntegreerd in de routeplanning, waardoor u altijd de meest efficiënte of snelste route vindt. Geen verrassingen, gewoon optimale planning op maat voor uw vrachtwagens.

 

Nu een gratis proefperiode


Lege ritten verminderen met een vrachtwagen routeplanner

Niemand wil met een lege trailer rijden. Het gebruik van een efficiënte vrachtwagen routeplanner helpt u daarbij. Door het optimaliseren van vrachtwagenvriendelijke routes zorgt u niet alleen voor tijdsbesparing, maar verhoogt u ook de productiviteit van uw chauffeurs. Ze kunnen meer leveringen doen in minder tijd, wat leidt tot een efficiëntere bedrijfsvoering.

Naast de verhoogde productiviteit helpt een handige vrachtwagen routeplanner u ook om kosten te besparen. Door de optimale route te kiezen verlaagt u uw brandstofkosten en vermindert u slijtage aan uw voertuigen. U zult ook merken dat met nauwkeurige en betrouwbare leveringstijden, uw klantenservice verbetert, wat kan leiden tot een grotere klanttevredenheid.

En wat dacht u van de mogelijkheid om minder lege ritten te maken? Met de naadloze integratie van de vrachtbeurs van TIMOCOM kunt u altijd zorgen voor een gevulde terugrit. Dit maximaliseert niet alleen uw inkomsten, maar draagt ook bij aan duurzaamheid door minder onnodige ritten te maken.

 

Ontvang relevante artikelen, waardevolle trends en exclusieve verslagen van logistiek experts!

 

Nieuwsbrief aanmelden

Pop-up image - Logistic
Logistieke trends en ontwikkelingen ontvangen?

Krijg de laatste logistieke trends en ontwikkelingen direct in uw mailbox. Profiteer daarnaast als eerste van de nieuwste productupdates.

top