TIMOCOM 31.05.2021
5

TIMOCOM starthulp: transportopdrachten vinden

Transportopdrachten vinden is makkelijker dan u denkt – een vrachtbeurs maakt het mogelijk.

Bij het oprichten van een bedrijf is het verkrijgen van alle documenten en licenties slechts de eerste stap. Met een bedrijfsvergunning kan met het zelfstandig ondernemen worden begonnen. Nu dienen de eerste uitdagingen zich aan. Een hiervan is transportopdrachten vinden. In dit blogartikel leggen we u uit hoe u dit voor elkaar krijgt.

Bij het oprichten van een bedrijf is het verkrijgen van alle documenten en licenties slechts de eerste stap. Met een bedrijfsvergunning kan met het zelfstandig ondernemen worden begonnen. Nu dienen de eerste uitdagingen zich aan. Een hiervan is transportopdrachten vinden. In dit blogartikel leggen we u uit hoe u dit voor elkaar krijgt.

Een vrachtbeurs is haast noodzakelijk.

Een spotmarkt biedt aantrekkelijke mogelijkheden voor transporteurs en expediteurs. Via vrachtenbeurzen kunt u makkelijk aan transportopdrachten komen.


Vrachtbeurzen voor het vinden van transportopdrachten 

Vracht- en transportbeurzen dienen als eenvoudige marktplaats waar vragers en aanbieders elkaar kunnen ontmoeten. Hier komen mensen samen die vrachtruimte zoeken of willen aanbieden. Alle deelnemers op de marktplaats kunnen onderhandelen over overtollige laadruimte of vrije capaciteiten bekijken.

Een vrachtbeurs bestaat hoofdzakelijk uit routes, informatie over de deadline en specifieke informatie over vracht, vervoerders en laadruimte. Op internet is inmiddels veel concurrentie, met een breed kwaliteitsspectrum. Sommige beurzen werken als een soort gedigitaliseerd prikbord en andere beurzen maken digitale, gekoppelde processen mogelijk. Dit zijn vaak aanvullende diensten die voor het afhandelen van opdrachten nodig zijn. Voorbeelden van zulke aanvullende diensten zijn bijvoorbeeld een tracking functie of een tool voor de routeplanning.

Bij deze portalen kan elk bedrijf een aanbieding of zoekertje plaatsen. De toegangsregels zijn bij elke aanbieder anders en moeten vóór het gebruik worden gecontroleerd. Niet elk bedrijf in een gratis vrachtbeurs heeft goede bedoelingen. Daarom is het aan te raden om zakenpartners zorgvuldig te controleren voordat er zaken worden gedaan. Serieuze vrachtbeurzen zoals TIMOCOM doen dit voor u. Ze laten alleen gecontroleerde bedrijven tot het netwerk toe en leggen sancties op wanneer een partij afspraken niet nakomt.

Via een aanbestedingsplatform kunnen opdrachten direct worden bekeken. Er kan contact met de opdrachtgever worden opgenomen om bijvoorbeeld over details te praten en naar de voorwaarden te vragen. Vooral voor oprichters is dat de beste methode om erachter te komen wie de opdrachtgevers zullen zijn en welke voertuigen worden gezocht. Het belangrijkste punt is het aantal gebruikers van het aanbestedingsplatform.


Digitalisering van logistiek

Wie concurrerend wil blijven, extra inkomsten wil verdienen en makkelijker aan transportopdrachten wil komen, kiest voor een transportbeurs die digitale processen makkelijk maakt.

In de logistiek wordt steeds meer gedigitaliseerd. Aan de ene kant is het voor transportbedrijven belangrijk om ook als zakenpartner te kunnen werken voor bedrijven die veel hebben gedigitaliseerd.

Aan de andere kant wordt met digitale processen heel veel tijd bespaard bij het zoeken naar opdrachten en het afhandelen van opdrachten. De communicatie tussen u en uw toekomstige opdrachtgever kan bijvoorbeeld online plaatsvinden. In het ideale geval kunnen bij het zoeken naar opdrachten filters in het systeem worden gebruikt. Dit kunnen bijvoorbeeld filters voor data en informatie over de vrachtwagens, vracht- en laadruimte zijn, die worden gebruikt door in de filterfuncties te klikken. Als u dan ook nog meteen een melding krijgt zodra er nieuwe aanbiedingen worden geplaatst, heeft u met een vrachtbeurs een hele goede tool voor de acquisitie gevonden. Al deze digitale stappen besparen u heel veel tijd.


Aanbestedingsplatformen voor vrachten

De veiligste weg naar een goed gevuld orderboek zijn vaste klanten. U gebruikt een aanbestedingsplatform om er tijdens een rit niet mee bezig te hoeven zijn hoe u aan de volgende transportopdrachten komt. Dit platform kan helpen om nieuwe zakenpartners te vinden die u regelmatig opdrachten gunnen. Krijg voet aan de grond als vaste expediteur voor een bedrijf, waardoor u weet dat u regelmatig of minstens vaker opdrachten zult krijgen. Daardoor hoeft u minder tijd aan acquisitie te besteden. En heeft u weer tijd over voor andere dingen.

Via een aanbestedingsplatform kunnen transportopdrachten direct worden bekeken. Er kan contact met de opdrachtgever worden opgenomen om bijvoorbeeld over details te praten en naar de voorwaarden te vragen. Vooral voor transporteurs is dat de beste methode om erachter te komen wie de opdrachtgevers zullen zijn en welke voertuigen worden gezocht. Het belangrijkste punt is het aantal gebruikers van het aanbestedingsplatform.

Elk netwerk staat of valt met het aantal gebruikers, of het nu om een vrachtbeurs of een aanbestedingsplatform gaat. Hoe groter het netwerk is, hoe groter de kans voor u is om een transportopdracht gegund te krijgen en lege ritten te voorkomen. Als de samenwerking met een opdrachtgever goed verloopt, kan deze mogelijk uitgroeien tot een langdurige zakelijke relatie. Maar de logistieke sector is dynamisch en de marktomstandigheden kunnen snel veranderen. Als een opdrachtgever wegvalt, vindt u via een vrachtbeurs of aanbestedingsplatform snel andere opdrachten.


Transportbeurzen en aanbestedingsplatformen geven u flexibiliteit en zekerheid

 

Of u daarbij nu uw eerste opdrachten wilt bemachtigen of al een plaats op de markt heeft verworven en toegang tot meer markten wilt krijgen: met de Marktplaats van TIMOCOM is dit allebei mogelijk. U vindt hier transportopdrachten via de spotmarkt of in de toepassing Aanbestedingen.

De toepassing Vrachtbeurs van TIMOCOM is de grootste beurs van Europa. Met een netwerk van meer dan 53.000 klanten vindt u moeiteloos een partner. Dit kunt u doen via de toepassing Aanbestedingen, waar u betrouwbare partners voor regelmatige transporten kunt vinden

Test de Marktplaats van TIMOCOM vrijblijvend en vind in het dagelijkse aanbod van meer dan 1 miljoen aanbiedingen de opdracht die bij u past:

Keywords:
Ontvang relevante artikelen, waardevolle trends en exclusieve verslagen van logistiek experts!

 

Nieuwsbrief aanmelden

Pop-up image - Logistic
Logistieke trends en ontwikkelingen ontvangen?

Krijg de laatste logistieke trends en ontwikkelingen direct in uw mailbox. Profiteer daarnaast als eerste van de nieuwste productupdates.

top