TIMOCOM 31.08.2023
4

TST Logistik: 12% transportgroei per jaar met TIMOCOM oplossingen

Disponenten van TST Logistik

Twee commercieel medewerksters voor expeditie en logistiek van TST Logistik GmbH in Kiefersfelden zitten aan een bureau en glimlachen in de camera. Op het computerscherm is de TIMOCOM website zichtbaar.

Wilt u niet alleen de dagelijkse uitdagingen in uw transportbedrijf overwinnen, maar ook doorgroeien? Lees dan hoe TST Logistik dankzij TIMOCOM een jaarlijkse omzetstijging van 12% kan noteren en waarom het plannen nu nog leuker is geworden.

Over de Europese logistieke dienstverlener TST Logistik GmbH

TST Logistik, gevestigd in Kiefersfelden, voert al 13 jaar FTL-transporten uit voor klanten van elke omvang. Vanuit fabrieken, magazijnen en havens vervoert het bedrijf goederen met schuifzeilvrachtwagens naar bestemmingen in heel Europa. Daarnaast biedt deze logistieke dienstverlener moderne en bewaakte goederenopslag voor zijn klanten op het eigen bedrijfsterrein.

 

Breid uw transportactiviteiten uit met TIMOCOM! Maak nu een adviesafspraak.

Meer efficiency, minder lege ritten en groei – dit alles wacht op u!

 

De uitdaging: verstoringen in het transportproces opvangen

Afdelingsmanager Teodora Teleaga en haar planningsteam moeten elke dag opnieuw een groot aantal uitdagingen overwinnen, zoals het vinden van de beste vrachtwagenroutes en zorgen dat de leveringen op tijd aankomen. Bovendien moeten alle betrokken partijen, zoals chauffeurs, klanten en magazijnen, op de hoogte worden gehouden. "Als zich een onverwacht probleem voordoet, bijvoorbeeld een file of slecht weer, kunnen de oorspronkelijke plannen de prullenbak in", vertelt Teodora Teleaga. In zo'n situatie moeten we snelle en tegelijk slimme beslissingen nemen. "Uiteindelijk gaat het erom dat we onze belofte aan de klant nakomen", voegt de afdelingsmanager toe. Verstoringen in het transportproces en last-minute wijzigingen veroorzaken veel stress en tijdverlies voor bedrijven. Maar vooral financieel verlies. Want als er geen alternatief wordt gevonden, moeten de klanten wachten en kunnen er geen nieuwe opdrachten worden aangenomen.

De oplossing: snelle matching van ladingen en live tracking van vrachtwagens en zendingen

Bij TST Logistik maakt TIMOCOM deel uit van de dagelijkse routeplanning. Vertragingen en complicaties kunnen zo beter worden opgevangen:

"Als onze voertuigen bijvoorbeeld al volgeladen of nog onderweg zijn, maken we gebruik van geschikte matches bij TIMOCOM om de resterende ladingen onderweg te krijgen", legt Teodora Teleaga, afdelingsmanager bij TST Logistik, uit.

Op deze manier worden op de digitale vrachtbeurs geschikte geverifieerde transportpartners voor de gewenste ritten gevonden. Dankzij slimme filters en geoptimaliseerde zoekopdrachten is dit zelfs binnen enkele seconden mogelijk. Bovendien geven tal van transportdienstverleners hun vrachtwagens vrij voor live tracking van zendingen via de TIMOCOM marktplaats. Op dit moment is onze live shipment tracking actief voor klanten in Duitsland, Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk. Als u als Belgisch of Nederlands bedrijf geïnteresseerd bent in dit product, neem dan gerust contact op met onze experts. Via de op deze manier gedeelde GPS-gegevens wordt op de achtergrond de verwachte aankomsttijd (ETA) van het goederentransport berekend.  Hierdoor weten alle betrokken partijen automatisch waar de lading zich bevindt. Dit bespaart niet alleen tijd, maar schept ook meer vertrouwen en versterkt het imago van de transportpartner. Tijdvensters bij laad- en losplaatsen kunnen beter worden gepland en processen kunnen naar voren worden geschoven of uitgesteld. Dit maakt het mogelijk om lege ritten en wachttijden te voorkomen en de beschikbare tijd efficiënt te benutten.

Resultaat van de samenwerking: 12% meer transporten per jaar

De digitale marktplaats helpt Teodora Teleaga om elke nieuwe 'puzzel' in elkaar te passen. "Daar haal ik mijn motivatie uit: als ik zie dat een hele serie vrachtwagentransporten probleemloos verloopt doordat ik alles goed heb gepland of precies de juiste wijzigingen heb doorgevoerd. Dat maakt me blij en tevreden. En dan ben ik ook weer klaar om de volgende uitdagingen aan te gaan."

Een van de tastbare voordelen sinds de logistieke dienstverlener de marktplaats gebruikt om transporten digitaal te beheren, is de enorme tijdsbesparing.

"Voor ons is TIMOCOM de kortste weg die direct naar het gewenste resultaat leidt en elke andere aanpak in de schaduw stelt", vat Teodora Teleaga, manager van de planningsafdeling bij TST Logistik, samen.

De bespaarde tijd wordt door TST Logistik gestoken in het uitbreiden van de bedrijfsactiviteiten, en dit met groot succes. Zo heeft deze transportdienstverlener via het netwerk veel nieuwe, waardevolle zakenpartners gevonden, maar ook nieuwe medewerkers aangenomen en extra voertuigen aangeschaft.

Ter afsluiting vertelt de manager van de planningsafdeling over haar ervaringen met TIMOCOM: "sinds we met TIMOCOM samenwerken, hebben we elk jaar het aantal uitgevoerde transporten met ongeveer 12% kunnen verhogen."

 

Geef ook uw transportbedrijf een digitale impuls met TIMOCOM:

Dit vindt u misschien ook wel interessant: 

 

5 redenen waarom u als transportbedrijf een vrachtbeurs zou moeten gebruiken

De rol van het Transport Management Systeem (TMS) in moderne logistiek
 

Ontvang relevante artikelen, waardevolle trends en exclusieve verslagen van logistiek experts!

 

Nieuwsbrief aanmelden

Pop-up image - Logistic
Logistieke trends en ontwikkelingen ontvangen?

Krijg de laatste logistieke trends en ontwikkelingen direct in uw mailbox. Profiteer daarnaast als eerste van de nieuwste productupdates.

top