Korte betalingstermijnen voor transporteurs en vrachtwagenchauffeurs

Zekerheid van betaling dankzij factoring: Dispotransport maakt gebruik van de JITpay™ betaalservice

Vertrouwen is goed, betalingen zijn beter

Het transport is uitgevoerd, de factuur verstuurd, maar op de rekening komt geen geld binnen. Dat is elke zakenman- of vrouw vast wel eens overkomen. En als dit vaker voorkomt, kan dit ook tot problemen leiden. Angelika Lehmann werkt al 20 jaar in de branche en heeft hier zelf ervaring mee. Via haar man kwam ze terecht bij het bedrijf ‘Dispotransport’ dat ze samen met hun zoon leiden. Ze zit zelf al 10 jaar achter het stuur en is zoals ze zelf zegt ‘dol op het beroep’. Het rijden en de goede contacten met klanten is waar ze voldoening uit haalt. In het bedrijf gaan ze voor vertrouwen en jarenlange partnerschappen met opdrachtgevers. Dan is het nog vervelender als er niet wordt betaald. Op een dag lag er een flyer van JITpay™ in de brievenbus van het bedrijf en Lehmann leek een oplossing te hebben gevonden.
En ze had al eerder van andere collega's en klanten over de betaaldienst gehoord. De dienst leek veelbelovend. De zelfstandige ging op internet op zoek naar meer informatie, kwam tot de conclusie dat het het proberen waard was en registreerde zich bij JITpay™.
De betaaldienst werkt digitaal. Dat betekent dat de vrachtvervoerder na levering van de goederen een factuur opstelt, de POD fotografeert en beide documenten via het JITpay™ platform uploadt. Van achter het stuur houdt ze zich al bezig met het afhandelen van facturen. “Dit is heel snel gedaan. Veel werk is het niet.” Binnen 24 uur krijgt ze het geld voor de voltooide transportopdracht. JITpay™ neemt dan contact op met de opdrachtgever en houdt zich bezig met de rest.

Voor Angelika Lehmann maakt dat haar dagelijks werk veel makkelijker, wat meteen een merkbaar voordeel. In het verleden had ze te maken met lange betalingstermijnen of zelfs met vertragingen. “Maar als ik factoring van JITpay™ gebruik en er vanuit kan gaan dat mijn geld ook echt wordt betaald, neem ik de opdracht aan.” Opdrachten die ik eerder misschien niet had aangenomen, kunnen nu toch worden aangenomen. JITpay™ biedt de mogelijkheid om betalingen voor routes uit 26 landen via factoring af te handelen.

Stipte betaling en meer opdrachten

Voor het transportbedrijf is de voorfinanciering van facturen door JITpay™ dus een bepalende factor om flexibel te werken en winst te maken. Vooral in deze tijd, waarin marktomstandigheden en het aantal orders snel kan veranderen, vertrouwt Lehmann op de vrachtbeurs van TIMOCOM. Op de spotmarkt vindt ze routes naar Europese buurlanden en zorgt zo voor volle orderboeken. Factoring via JITpay™ is dan nog een hulpmiddel voor goede inkomsten. “Lange betalingstermijnen hoef ik niet meer op de koop toe te nemen.” Tegen een bescheiden bedrag worden facturen uit handen gegeven aan JITpay™ en komt er gegarandeerd geld binnen. “Veel klanten betalen op tijd”, zegt Lehmann. “Maar soms wil je gewoon zekerheid.”
De vrachtwagenchauffeur is erg tevreden over de dienst en heeft al aan collega's over haar positieve ervaringen met de factoringdienst verteld. “Ik kan de betaaldienst alleen maar aanbevelen voor kleine en middelgrote bedrijven om liquiditeit te behouden”, zegt Angelika Lehmann.
Registreer u bij TIMOCOM als u ook meer betalingszekerheid wilt voor uw transportactiviteiten en toegang wilt krijgen tot wel 800.000 internationale vrachtaanbiedingen per dag. Klanten kunnen de betaaldienst van JITpay™ meteen in de TIMOCOM Marktplaats gebruiken voor 26 routes.

top