TIMOCOM 22.01.2024
4

Techno-Druck: zonder TIMOCOM is een succesvolle bedrijfsvoering ondenkbaar

Dankzij TIMOCOM konden in de afgelopen 25 jaar de downtime en de lege kilometers worden geminimaliseerd.

None-Customer references-Blog-success-story-techno-druck-900x600px_Blog_Web-1

Techno-Druck Kft., opgezet voor zowel internationaal en nationaal wegtransport als vrachtmanagement, heeft via TIMOCOM niet alleen de stilstandtijden kunnen minimaliseren, maar ook een groot aantal betrouwbare, goed geïnformeerde partners verworven.

"Wij waren een van de allereerste gebruikers van TIMOCOM in Hongarije", vertelt Tamás Szász, directeur van Techno-Druck, over het begin van de samenwerking. "We stelden ons vertrouwen in iets compleet nieuws, dat destijds door iedereen met argusogen werd bekeken of simpelweg van de hand werd gewezen. Maar tegenwoordig is een efficiënte en effectieve aanpak zonder TIMOCOM ondenkbaar."

Bent u ook op zoek naar een flexibele en transparante oplossing voor uw logistieke uitdagingen? Doe dan net als Techno-Druck en vertrouw op de TIMOCOM-marktplaats! 

Maak nu een afspraak met onze experts en ontdek vandaag nog de talrijke mogelijkheden van de TIMOCOM-marktplaats!

Op zoek naar oplossingen

Techno-Druck Kft. werd in 1991 opgezet voor zowel internationaal en nationaal wegtransport als vrachtmanagement. Het bedrijf heeft het tot zijn missie gemaakt om in alle situaties oplossingen voor de problemen en uitdagingen van zijn partners aan te dragen. Daarom biedt Techno-Druck vandaag de dag een breed dienstenpakket op het gebied van wegtransport en expeditie van pallet-, bulk- en kwetsbare goederen. Bovendien is het bedrijf onder meer GMP+ B4-gecertificeerd en beschikt het over de juiste uitrusting voor het transport van voedingsgrondstoffen en -afval.

De onderaannemers van Techno-Druck kunnen alle typen voertuigen inzetten die nodig zijn om aan de eisen van de klant te voldoen. Van 1,5 ton lichte vrachtwagens tot kippers, extra zware voertuigen en extra grote voertuigen en ADR-goedgekeurde voertuigen: alles is mogelijk. Techno-Druck beschikt over een GPS-volgsysteem voor al zijn trailers, zodat de locatie op elk moment kan worden gecheckt. Dankzij de logistieke capaciteiten kan het bedrijf ladingen van vrijwel elk formaat ophalen, vervoeren en verladen, ongeacht of het gaat om kleine pakketjes of vrachten tot 27 ton. De transportmedewerkers beschikken over een grote vakbekwaamheid en worden bij hun werk ondersteund door ultramoderne, speciaal ontwikkelde software.

Wat waren 25 jaar geleden de grootste tijdverslinders als het ging om vrachtmanagement? 

Tamás Szász stelt dat in vergelijking met de huidige processen vrijwel alles ongelooflijk traag en omslachtig verliep. "Zonder telematica, bedrijfsmanagementsysteem, digitale data en een vrachtbeurs kwam het werk langzamer vooruit, terwijl het ook lastiger was", verklaart hij. "Zo was het bijvoorbeeld gebruikelijk om via de telefoon een vracht te verkopen of te zoeken. Vaak wisten we niet eens waar onze goederen waren, hoelang de rit van A naar B zou duren en wanneer de goederen hun bestemming zouden bereiken." 

In 1997 lanceerde TIMOCOM de digitale vrachtbeurs. Voor welke uitdagingen stond Techno-Druck destijds? 

Waarom heeft u op TIMOCOM vertrouwd en als een van de eerste bedrijven voor de vrachtbeurs gekozen? "We zagen toen al het potentieel van TIMOCOM en de vele voordelen voor ons bedrijf", legt Tamás Szász uit. "Natuurlijk ging het gebruik van TIMOCOM in eerste instantie gepaard met uitdagingen, bijvoorbeeld omdat het internet nog niet stabiel was en het aanbod aan partners in het systeem nog niet zo groot was."

Het belangrijkste voordeel dat Tamás Szász constateerde voor zijn bedrijf, was zonder enige twijfel de tijdsbesparing. "Het is nu heel normaal dat je al bij aanvang van een exportrit aan de chauffeur kunt vertellen hoe de overdracht en de importrit zullen verlopen. In de huidige marktomstandigheden kun je geen winst maken zonder efficiënte processen. Ik wil geen exacte percentages noemen, maar het minimaliseren van de downtime en de lege kilometers zou voor ons een onmogelijke opgave zijn zonder TIMOCOM. Het bijzondere aan TIMOCOM is vooral de omvang van het netwerk en het feit dat TIMOCOM zijn partners vooraf checkt. Ik ben ervan overtuigd dat daardoor ook het aantal niet-afdwingbare claims aanzienlijk zal afnemen."

In 2047 viert TIMOCOM zijn 50-jarig jubileum. Welk advies geeft Techno-Druck mee aan TIMOCOM voor de komende 25 jaar? 

Volgens Tamás Szász zijn innovatie en voortdurende verbetering niet iets waar TIMOCOM aan hoeft te worden herinnerd, omdat het bedrijf altijd al toonaangevend is geweest op dit gebied. "Wij zouden graag zien dat partners die aantoonbaar niet of niet betrouwbaar betalen, zichtbaar worden gemaakt, zodat we nog efficiënter kunnen werken."

Wilt u ook net als Techno-Druck Kft. profiteren van TIMOCOM? Maak dan nu een afspraak met onze experts en ontdek vandaag nog de talrijke mogelijkheden van de TIMOCOM-marktplaats:

 

Een succesverhaal | Hoe Egeplast de vrachtbeurs gebruikt

TST Logistik: 12% transportgroei per jaar met TIMOCOM oplossingen

Marie-Luise_Neas_DSC02141-web (2)

Marie-Luise Neas

Marketing Communications Manager

Ontvang relevante artikelen, waardevolle trends en exclusieve verslagen van logistiek experts!

 

Nieuwsbrief aanmelden

Pop-up image - Logistic
Logistieke trends en ontwikkelingen ontvangen?

Krijg de laatste logistieke trends en ontwikkelingen direct in uw mailbox. Profiteer daarnaast als eerste van de nieuwste productupdates.

top