Het transportlexicon

Het transportlexicon

A B C D E F G H I J K L M N O P R S T V W Z

Opslaglogistiek

Opslaglogistiek is een deelgebied van de logistiek in bedrijven, die over eigen opslagvoorziening beschikken. Het betreft hier het systematisch opslaan en beheren van goederen in depots. Als hulpmiddelen voor het optimaliseren maken bedrijven gebruik van logistiek-software. Daarmee kunnen processen zoals inklaring, transport en opslag van goederen rationeler worden ingericht. Voor het onderdeel depotlogistiek is er zelfs een speciale opleiding: Een vakpersoneel voor opslaglogistiek. Deze personen zijn verantwoordelijk voor planning en organisatie Hun taak bestaat uit het in ontvangst nemen van goederen en deze te commissioneren, te verladen, te verstouwen, te transporteren en te verpakken. De opslag van goederen dient conform de toestand en eigenschappen (bijvoorbeeld vast, vloeibaar, explosiegevaarlijk, giftig, bederfelijk enz.) adequaat en vakkundig te geschieden. Tevens dienen er beladingsplannen en rittenplanningen te worden opgesteld, met inachtneming van de wettelijke voorschriften. Opslaglogistiek dient ertoe, de materiaal-, informatie- en waardestroom vanaf de inkoop tot aan de afzet te regelen en te verbeteren.

Zie tevens:

Altijd up-to-date

Hier kunt u zich aanmelden voor de gratis nieuwsbrief.

Aanmelden

Er ontbreekt nog belangrijke informatie. Vul de velden volledig in, zodat er met downloaden kan worden begonnen.

Vul a.u.b. de gemarkeerde velden correct uit.

Alle met '*' gemarkeerde velden zijn verplicht in te vullen.

Door verzending van het aanmeldingsformulier (Nu aanmelden) bevestigt u, akkoord te gaan met onze privacy richtlijnen.

Aanmelding voor de nieuwsbrief:


Uw persoonlijke gegevens (e-mailadres, naam en voornaam) worden voor het sturen van informatie door TIMOCOM GmbH naar de database van SC-Networks GmbH (bevoegde rechterlijke instantie: Kantongerecht München, registratienummer: HRB 14 65 73), Enzianstr. 2 in 82319 Starnberg doorgegeven. SC-Networks GmbH is onderworpen aan de Duitse wet op de gegevensbescherming (Bundesdatenschutzgesetz) en de instructies van TIMOCOM GmbH.

top

Ik ga akkoord, dat deze website cookies voor analytische doeleinden, gepersonaliseerde inhoud en voor reclame gebruikt. Lees meer