• ADR

  ADR (gevaarlijke goederen) ADR is het Europese verdrag voor gevaarlijke goederen. Het bevat voorschriften voor het wegvervoer met bepalingen over verpakking, veilige ladingen en de classificatie van gevaarlijke goederen. De term ADR is de afkorting van

 • ADSP

  Afkorting van Allgemeine Deutsche Spediteurbedingungen = Duitse algemene voorwaarden voor expediteurs.

 • Afzender

  De afzender is in de meeste gevallen tevens de opdrachtgever van een transportdienstverlener. Deze neemt het vrachtgoed bij de afzender in ontvangst en transporteert dit naar de ontvanger.

 • Autotransport

  Een autotransport of voertuigtransport is een transport van een voertuig, bijvoorbeeld een personen-/transportauto, vrachtauto, terreinwagen, van of bestelwagen, die op een truck met speciale oplegger (autotransporttruck) wordt getransporteerd.

 • Autovervoer

  Autovervoer ofwel voertuigtransport is het transport van een vrtuig zoals personenauto, vrachtwagen, terreinwagen, of bestelauto dat op een truck met speciale oplegger (autotransport voertuig) wordt transporteerd.

 • Avis

  Door middel van een verladersbericht meldt de betreffende transportonderneming de ongevere aankomsttijd van het voertuig, het aantal geleverde artikelen met opgave van het gewicht resp. het volume van de goederen vooraf aan de ontvanger, opdat deze de

Ontvang relevante artikelen, waardevolle trends en exclusieve verslagen van logistiek experts!

 

Nieuwsbrief aanmelden

Pop-up image - Logistic
Logistieke trends en ontwikkelingen ontvangen?

Krijg de laatste logistieke trends en ontwikkelingen direct in uw mailbox. Profiteer daarnaast als eerste van de nieuwste productupdates.

top