Persberichten

Hier vindt u alle actuele persinformatie over verschillende onderwerpen rondom het bedrijf TIMOCOM, onze klanten en de branche.
Transportbarometer
21.07.2020

TIMOCOM transportbarometer: drastische daling door corona

Erkrath, 21-07-2020 – Vanwege de pandemie was er zelfs in de traditioneel vrachtrijke maanden april en mei in heel Europa een enorme daling in het aantal transportdiensten te zien. “Onze transportbarometer liet in het tweede kwartaal van 2020 over het geheel genomen een daling van 45 procent in het aantal vrachten zien in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder”, zegt Gunnar Gburek, de woordvoerder van TIMOCOM. Binnen Duitsland liep het aantal transportdiensten in het tweede kwartaal van dit jaar zelfs nog verder terug.

verder lezen >
Transportbarometer
23.04.2020

TIMOCOM transportbarometer: vanwege corona geen peil te trekken op Europese transportmarkt

Erkrath, 23 april 2020 – De onzekerheid over de ontwikkelingen als gevolg van de coronacrisis heeft geleid tot een plotselinge toename van het aantal vrachtaanbiedingen op de Europese transportmarkt. “Veel bedrijven hebben in een vroeg stadium orders geplaatst omdat ze zich zorgen maakten over mogelijke grenssluitingen en andere beperkingen om het coronavirus in te dammen”, zegt Tilman Fecke, Business Analyst bij TIMOCOM over de uitzonderlijk hoge stijging van het aantal vrachtaanbiedingen tot medio maart op de grootste vrachtbeurs van Europa.

verder lezen >
Transportbarometer
27.03.2020

Vanwege acute situatie: TIMOCOM breidt toegang tot de grootste vracht- en laadruimtebeurs van Europa uit

Erkrath, 20-03-2020De exploitant van de grootste vrachtbeurs van Europa, het IT-bedrijf TIMOCOM, breidt in tijden van crisis de toegangsmogelijkheden tot zijn logistiek systeem uit. "We willen ons steentje bijdragen om ervoor te zorgen dat de bevolking in haar levensbehoeften wordt voorzien en de leveringsketen ook onder de uitzonderlijke omstandigheden waar we op dit moment mee te maken hebben overeind blijft", zegt Tim Thiermann, de directeur van TIMOCOM. 

verder lezen >
04.03.2020

Coronavirus: wat te doen met transportopdrachten van en naar Italië?

Het coronavirus heeft steeds grotere gevolgen voor het internationale goederenverkeer en de actuele ontwikkelingen roepen veel vragen op. We hebben de belangrijkste informatie voor u op een rijtje gezet.


Erkrath, 04-03-2020 – het coronavirus heeft Europa bereikt. Vooral in Italië is een stijging van het aantal besmettingen met SARS-CoV-2 /COVID19 te zien. Waar verladers, expediteurs en vrachtvervoerders bij transportopdrachten van en naar de betroffen regio's op moeten letten en wat u het best kunt doen als u vragen heeft, leest u hier*.

 

verder lezen >
23.02.2020

TIMOCOM-transportbarometer: Duitsland kwakkelt, Italië is uitschieter

Erkrath, 11-02-2020 – De Italiaanse logistieke medewerkers hebben afgelopen jaar van aanzienlijke groei kunnen profiteren: “Voor Italië zagen we een toename van 16 procent meer vrachten vergeleken met een jaar eerder”, zegt Tilman Fecke, Business Analyst bij TIMOCOM. En dat is helemaal tegen de trend in. Want de jaarlijkse evaluatie van de TIMOCOM-transportbarometer die net is afgerond, is allesbehalve positief. In 2019 was er een daling van 8,3 procent in vrachtaanbiedingen in Europa over de nationale grenzen in vergelijking met het voorgaande jaar.  2018 eindigde nog met een plus van 5 procent tegenover 2017.

verder lezen >
06.02.2020

De toekomst van de logistiek

Erkrath, 06-02-2020 – TIMOCOM heeft vandaag samen met Roland Berger een whitepaper over de ontwikkeling en definitie van 'FreightTech' in de logistieke branche gepubliceerd. Er worden actuele en opkomende digitale technologieën geïdentificeerd die volgens het bedrijfsadviesbureau de komende vijf jaar de hele waardeketen zullen beïnvloeden en veranderen. Hiervoor zijn onder andere 90 bedrijven en 100 Europese start-ups onder de loep genomen, aangevuld met interviews met experts uit de branche en bestaande spelers op de markt.

verder lezen >
13.12.2019

TIMOCOM-casus wint Logistics Hackathon van OTM & LANARK

Erkrath, 12-12-2019 – 'Hoe kan er met een vrachtwagenchauffeur die altijd onderweg is informatie worden uitgewisseld?' Zo luidde een van de in totaal zes uitdagingen die de meer dan 140 deelnemers van de Logistics Hackathon in Antwerpen dit jaar op 27 en 28 november te wachten stond. TIMOCOM, het bedrijf dat met het Smart Logistics System meer dan 43.000 gecontroleerde bedrijven met elkaar in contact brengt, heeft één uitdaging bedacht. En in de winnende casus, die samen met casus van Spadel de hackathon won, ging het om het met elkaar in contact komen en informatie doorgeven.

verder lezen >
12.12.2019

Als er in het magazijn niet alleen goederen te vinden zijn, maar ook winst verstopt zit

Het duurt nog een paar weken tot het Kerst is, maar de piekperiode is al in volle gang – voor Pasen. De magazijnen zijn al bijna helemaal vol en vrije opslagruimte wordt schaars. Op de korte en middellange termijn is er bijna geen opslagruimte beschikbaar, zo lijkt het althans. Het zoeken naar de juiste aanbieders kan bovendien veel tijd vergen – en tijd kost geld. Zou het dan niet fijn zijn om een toepassing te hebben die de aanbieders van opslagruimtes en logistieke ruimtes en potentiële afnemers op een eenvoudige manier met elkaar in contact brengt? Met één muisklik?

 

verder lezen >
06.10.2019

TIMOCOM op Transport & Logistics 2019 in Antwerpen

Let's move the future forward – is het motto van de beurs Transport & Logistics voor 2019. Hier wordt gelijk ook de missie mee omschreven die TIMOCOM met het Smart Logistics System is aangegaan. Het is vanzelfsprekend dat het bedrijf dat als pionier voor de logistieke sector wordt gezien, ook dit jaar weer op de beurs te vinden is.

verder lezen >
26.09.2019

Europese Dag van de Talen op 26 september 2019

Erkrath, 26 september 2019 – op 26 september wordt weer de Europese Dag van de Talen gevierd. Hiermee wil de Raad van Europa bijdragen aan het behoud van de taaldiversiteit in Europa, mensen bewust maken van de voordelen van talenkennis, de individuele meertaligheid stimuleren en Europeanen motiveren om levenslang talen te leren. De actiedag werd in 2001, het Europese Jaar van de Talen, ingevoerd. Sindsdien is het een en ander veranderd, vooral digitaal.

 

verder lezen >
29.08.2019

Voor de 11e keer op rij de favoriet van de lezers

Bij de lezersenquête van EuroTransportMedia, een uitgeverij uit Stuttgart in Duitsland, nemen 228 soorten voertuigen in 16 categorieën – van een streekbus tot een pick-up – en 27 merken het tegen elkaar op. Deze voertuigen worden dagelijks bij transportbedrijven gebruikt. De lezers zetten de vrachtbeurs van TIMOCOM de afgelopen tien jaar steeds weer op nummer één bij de gerenommeerde wedstrijd in de branche.

 

verder lezen >

Perscontact

+49 211 88 26 69 53

+49 211 88 26 59 24

presse@timocom.com

top

Ik ga akkoord, dat deze website cookies voor analytische doeleinden, gepersonaliseerde inhoud en voor reclame gebruikt. Lees meer