Al het nieuws in één overzicht

De laatste persberichten

Transportbarometer
23.04.2020

TIMOCOM transportbarometer: vanwege corona geen peil te trekken op Europese transportmarkt

Erkrath, 23 april 2020 – De onzekerheid over de ontwikkelingen als gevolg van de coronacrisis heeft geleid tot een plotselinge toename van het aantal vrachtaanbiedingen op de Europese transportmarkt. “Veel bedrijven hebben in een vroeg stadium orders geplaatst omdat ze zich zorgen maakten over mogelijke grenssluitingen en andere beperkingen om het coronavirus in te dammen”, zegt Tilman Fecke, Business Analyst bij TIMOCOM over de uitzonderlijk hoge stijging van het aantal vrachtaanbiedingen tot medio maart op de grootste vrachtbeurs van Europa.

verder lezen >
27.03.2020

Vanwege acute situatie: TIMOCOM breidt toegang tot de grootste vracht- en laadruimtebeurs van Europa uit


Erkrath, 20-03-2020De exploitant van de grootste vrachtbeurs van Europa, het IT-bedrijf TIMOCOM, breidt in tijden van crisis de toegangsmogelijkheden tot zijn logistiek systeem uit. "We willen ons steentje bijdragen om ervoor te zorgen dat de bevolking in haar levensbehoeften wordt voorzien en de leveringsketen ook onder de uitzonderlijke omstandigheden waar we op dit moment mee te maken hebben overeind blijft", zegt Tim Thiermann, de directeur van TIMOCOM.

Zo kunnen klanten vanaf nu hun IP-gebonden licentie na controle waar dan ook omzetten en hun transport- en logistiekactiviteiten ook van thuis uit aansturen. Bovendien opent TIMOCOM zijn netwerk van meer dan 43.000 bedrijven voor iedereen die momenteel niet op een netwerk van betrouwbare transport- en logistiekpartners kan terugvallen. Zo kunnen ze toch dringend benodigde goederen bij hun klanten leveren.

 

Op een snelle en onbureaucratische manier de leveringsketen overeind houden

"Ook hier zullen we op een snelle en onbureaucratische manier ondersteuning bieden", bevestigt Thiermann. Wie zich nu als nieuwe klant aanmeldt, gebruikt het systeem van TIMOCOM het hele komende kwartaal gratis en zonder contractuele verplichting. Juist bij acute leveringsproblemen en een gebrek aan opslagruimte kan daarmee snel in het reeds bestaande klantennetwerk vervanging worden gevonden.

 

Tot 750.000 vracht- en laadruimteaanbiedingen per dag worden in heel Europa via TIMOCOM geplaatst en verwerkt. Verder worden in de opslagbeurs meer dan 7.000 opslagruimtes en logistieke ruimtes aangeboden. "Wij maken als IT-dienstverlener in de logistieke sector al meer dan 20 jaar alles van dichtbij mee. En ook wij zien met welke uitdagingen onze klanten momenteel te maken krijgen", zegt Thiermann. "In deze situatie hebben we eenvoudige en directe oplossingen nodig die ervoor zorgen dat de logistieke keten niet wordt verstoord."

 

De vraag naar logistieke diensten in Europa is op dit moment enorm. En tegelijk moeten veel bedrijven overschakelen op thuiswerken. Thiermann: "Voor ons was meteen duidelijk: we willen snel en vooral op een effectieve manier helpen." Er hebben tot nu toe al meer dan 5.000 gebruikers uit heel Europa gebruikgemaakt van deze mogelijkheid om over te schakelen. Vanwege de grote vraag stelt TIMOCOM deze dienst op dit moment veelvuldig ter beschikking. 

 

Mogelijkheden om overal en snel een oplossing te vinden als vrachten moeten worden vervoerd of goederen moeten worden opgeslagen, worden met de bestaande middelen, processen en systemen van de logistieke sector geboden. Ook TIMOCOM wil in deze acute situatie hulp bieden. Tim Thiermann vult hierop aan: "Deze beproeving kunnen we samen doorstaan. Ik ben ervan overtuigd dat we dit met gebundelde krachten en de beschikbare middelen ook aankunnen."

 

 

Meer informatie vindt u op www.timocom.nl/we-trust-in-logistics.


verder lezen >
04.03.2020

Coronavirus: wat te doen met transportopdrachten van en naar Italië?

Het coronavirus heeft steeds grotere gevolgen voor het internationale goederenverkeer en de actuele ontwikkelingen roepen veel vragen op. We hebben de belangrijkste informatie voor u op een rijtje gezet.


Erkrath, 04-03-2020 – het coronavirus heeft Europa bereikt. Vooral in Italië is een stijging van het aantal besmettingen met SARS-CoV-2 /COVID19 te zien. Waar verladers, expediteurs en vrachtvervoerders bij transportopdrachten van en naar de betroffen regio's op moeten letten en wat u het best kunt doen als u vragen heeft, leest u hier*.

 

verder lezen >

Actuele mediapagina

Titel: TIMOCOM op nieuwe strategische koers
Medium: TTM
Datum: 24.10.2018
Titel: TIMOCOM helpt Spedition Schwarz onderaannemers opvolgen
Medium: Transportmedia
Datum: 30.01.2018
Titel: UTA-tankstations opgenomen in TIMOCOM planner
Medium: TTM
Datum: 29.01.2018

Media

Voor de visuele ondersteuning van teksten via en van TIMOCOM kunt u gebruikmaken van de mediatheek van TIMOCOM. De foto's en documenten zijn opgedeeld in zes categorieën: 'Zakelijk drukwerk' (Business materials), 'Beeldmateriaal' (Imagery), 'Reclamemateriaal' (Brochures), 'Logo' (Logos), 'Fotogalerij' (Picture gallery) en 'Systeem/diensten' (System/Services) kunnen hier worden gedownload. Door andere filteropties, bijv. talen, is onze mediatheek heel gebruiksvriendelijk.

Naar mediatheek

Perscontact

TIMOCOM GmbH
Bedrijfscommunicatie
Timocom Platz 1
40699 Erkrath, Duitsland

+49 211 88 26 69 53

+49 211 88 26 59 24

presse@timocom.com

top

Ik ga akkoord, dat deze website cookies voor analytische doeleinden, gepersonaliseerde inhoud en voor reclame gebruikt. Lees meer