Persberichten

Hier vindt u alle actuele persinformatie over verschillende onderwerpen rondom het bedrijf TIMOCOM, onze klanten en de branche.

Erkrath, 23 april 2020 – De onzekerheid over de ontwikkelingen als gevolg van de coronacrisis heeft geleid tot een plotselinge toename van het aantal vrachtaanbiedingen op de Europese transportmarkt. “Veel bedrijven hebben in een vroeg stadium orders geplaatst omdat ze zich zorgen maakten over mogelijke grenssluitingen en andere beperkingen om het coronavirus in te dammen”, zegt Tilman Fecke, Business Analyst bij TIMOCOM over de uitzonderlijk hoge stijging van het aantal vrachtaanbiedingen tot medio maart op de grootste vrachtbeurs van Europa.

verder lezen >


Erkrath, 20-03-2020De exploitant van de grootste vrachtbeurs van Europa, het IT-bedrijf TIMOCOM, breidt in tijden van crisis de toegangsmogelijkheden tot zijn logistiek systeem uit. "We willen ons steentje bijdragen om ervoor te zorgen dat de bevolking in haar levensbehoeften wordt voorzien en de leveringsketen ook onder de uitzonderlijke omstandigheden waar we op dit moment mee te maken hebben overeind blijft", zegt Tim Thiermann, de directeur van TIMOCOM.

Zo kunnen klanten vanaf nu hun IP-gebonden licentie na controle waar dan ook omzetten en hun transport- en logistiekactiviteiten ook van thuis uit aansturen. Bovendien opent TIMOCOM zijn netwerk van meer dan 43.000 bedrijven voor iedereen die momenteel niet op een netwerk van betrouwbare transport- en logistiekpartners kan terugvallen. Zo kunnen ze toch dringend benodigde goederen bij hun klanten leveren.

 

Op een snelle en onbureaucratische manier de leveringsketen overeind houden

"Ook hier zullen we op een snelle en onbureaucratische manier ondersteuning bieden", bevestigt Thiermann. Wie zich nu als nieuwe klant aanmeldt, gebruikt het systeem van TIMOCOM het hele komende kwartaal gratis en zonder contractuele verplichting. Juist bij acute leveringsproblemen en een gebrek aan opslagruimte kan daarmee snel in het reeds bestaande klantennetwerk vervanging worden gevonden.

 

Tot 750.000 vracht- en laadruimteaanbiedingen per dag worden in heel Europa via TIMOCOM geplaatst en verwerkt. Verder worden in de opslagbeurs meer dan 7.000 opslagruimtes en logistieke ruimtes aangeboden. "Wij maken als IT-dienstverlener in de logistieke sector al meer dan 20 jaar alles van dichtbij mee. En ook wij zien met welke uitdagingen onze klanten momenteel te maken krijgen", zegt Thiermann. "In deze situatie hebben we eenvoudige en directe oplossingen nodig die ervoor zorgen dat de logistieke keten niet wordt verstoord."

 

De vraag naar logistieke diensten in Europa is op dit moment enorm. En tegelijk moeten veel bedrijven overschakelen op thuiswerken. Thiermann: "Voor ons was meteen duidelijk: we willen snel en vooral op een effectieve manier helpen." Er hebben tot nu toe al meer dan 5.000 gebruikers uit heel Europa gebruikgemaakt van deze mogelijkheid om over te schakelen. Vanwege de grote vraag stelt TIMOCOM deze dienst op dit moment veelvuldig ter beschikking. 

 

Mogelijkheden om overal en snel een oplossing te vinden als vrachten moeten worden vervoerd of goederen moeten worden opgeslagen, worden met de bestaande middelen, processen en systemen van de logistieke sector geboden. Ook TIMOCOM wil in deze acute situatie hulp bieden. Tim Thiermann vult hierop aan: "Deze beproeving kunnen we samen doorstaan. Ik ben ervan overtuigd dat we dit met gebundelde krachten en de beschikbare middelen ook aankunnen."

 

 

Meer informatie vindt u op www.timocom.nl/we-trust-in-logistics.


verder lezen >

Het coronavirus heeft steeds grotere gevolgen voor het internationale goederenverkeer en de actuele ontwikkelingen roepen veel vragen op. We hebben de belangrijkste informatie voor u op een rijtje gezet.


Erkrath, 04-03-2020 – het coronavirus heeft Europa bereikt. Vooral in Italië is een stijging van het aantal besmettingen met SARS-CoV-2 /COVID19 te zien. Waar verladers, expediteurs en vrachtvervoerders bij transportopdrachten van en naar de betroffen regio's op moeten letten en wat u het best kunt doen als u vragen heeft, leest u hier*.

 

verder lezen >

Erkrath, 11-02-2020 – De Italiaanse logistieke medewerkers hebben afgelopen jaar van aanzienlijke groei kunnen profiteren: “Voor Italië zagen we een toename van 16 procent meer vrachten vergeleken met een jaar eerder”, zegt Tilman Fecke, Business Analyst bij TIMOCOM. En dat is helemaal tegen de trend in. Want de jaarlijkse evaluatie van de TIMOCOM-transportbarometer die net is afgerond, is allesbehalve positief. In 2019 was er een daling van 8,3 procent in vrachtaanbiedingen in Europa over de nationale grenzen in vergelijking met het voorgaande jaar.  2018 eindigde nog met een plus van 5 procent tegenover 2017.

verder lezen >

Erkrath, 06-02-2020 – TIMOCOM heeft vandaag samen met Roland Berger een whitepaper over de ontwikkeling en definitie van 'FreightTech' in de logistieke branche gepubliceerd. Er worden actuele en opkomende digitale technologieën geïdentificeerd die volgens het bedrijfsadviesbureau de komende vijf jaar de hele waardeketen zullen beïnvloeden en veranderen. Hiervoor zijn onder andere 90 bedrijven en 100 Europese start-ups onder de loep genomen, aangevuld met interviews met experts uit de branche en bestaande spelers op de markt.

verder lezen >

Erkrath, 12-12-2019 – 'Hoe kan er met een vrachtwagenchauffeur die altijd onderweg is informatie worden uitgewisseld?' Zo luidde een van de in totaal zes uitdagingen die de meer dan 140 deelnemers van de Logistics Hackathon in Antwerpen dit jaar op 27 en 28 november te wachten stond. TIMOCOM, het bedrijf dat met het Smart Logistics System meer dan 43.000 gecontroleerde bedrijven met elkaar in contact brengt, heeft één uitdaging bedacht. En in de winnende casus, die samen met casus van Spadel de hackathon won, ging het om het met elkaar in contact komen en informatie doorgeven.

verder lezen >

Het duurt nog een paar weken tot het Kerst is, maar de piekperiode is al in volle gang – voor Pasen. De magazijnen zijn al bijna helemaal vol en vrije opslagruimte wordt schaars. Op de korte en middellange termijn is er bijna geen opslagruimte beschikbaar, zo lijkt het althans. Het zoeken naar de juiste aanbieders kan bovendien veel tijd vergen – en tijd kost geld. Zou het dan niet fijn zijn om een toepassing te hebben die de aanbieders van opslagruimtes en logistieke ruimtes en potentiële afnemers op een eenvoudige manier met elkaar in contact brengt? Met één muisklik?

 

verder lezen >

Let's move the future forward – is het motto van de beurs Transport & Logistics voor 2019. Hier wordt gelijk ook de missie mee omschreven die TIMOCOM met het Smart Logistics System is aangegaan. Het is vanzelfsprekend dat het bedrijf dat als pionier voor de logistieke sector wordt gezien, ook dit jaar weer op de beurs te vinden is.

verder lezen >

Erkrath, 26 september 2019 – op 26 september wordt weer de Europese Dag van de Talen gevierd. Hiermee wil de Raad van Europa bijdragen aan het behoud van de taaldiversiteit in Europa, mensen bewust maken van de voordelen van talenkennis, de individuele meertaligheid stimuleren en Europeanen motiveren om levenslang talen te leren. De actiedag werd in 2001, het Europese Jaar van de Talen, ingevoerd. Sindsdien is het een en ander veranderd, vooral digitaal.

 

verder lezen >

Bij de lezersenquête van EuroTransportMedia, een uitgeverij uit Stuttgart in Duitsland, nemen 228 soorten voertuigen in 16 categorieën – van een streekbus tot een pick-up – en 27 merken het tegen elkaar op. Deze voertuigen worden dagelijks bij transportbedrijven gebruikt. De lezers zetten de vrachtbeurs van TIMOCOM de afgelopen tien jaar steeds weer op nummer één bij de gerenommeerde wedstrijd in de branche.

 

verder lezen >

Erkrath, 23-08-2019 - De internationale transport- en logistieke branche komt ook dit jaar weer in Gorinchem bij elkaar om de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de transport en logistiek te presenteren en informatie over relevante onderwerpen uit te wisselen. Van 3 t/m 5 september 2019 zal voornamelijk één thema in het middelpunt staan: de digitalisering. TIMOCOM is als aanbieder van het eerste Smart Logistics System voor Europa eveneens van de partij en laat zien hoe transportprocessen volledig digitaal afgehandeld kunnen worden en daarmee tijd en kosten kunnen besparen.

verder lezen >

Perscontact

+49 211 88 26 69 53

+49 211 88 26 59 24

presse@timocom.com

top

Ik ga akkoord, dat deze website cookies voor analytische doeleinden, gepersonaliseerde inhoud en voor reclame gebruikt. Lees meer